eMAG, cel mai mare magazin online din România, cumpărat cu 100 de miloane de euro

Gigantul media sud-african Naspers, care are o cifră de afaceri globală de peste 5 miliarde dolari, a cumpărat pentru suma de circa 100 milioane euro pachetul de acţiuni majoritar la cel mai mare magazin online românesc, eMAG, conform unor surse din piaţă.

Nici cumpărătorul, nici vânzătorul nu au făcut comentarii despre tranzacţie până la acest moment, scrie money.ro.

Conform informaţiilor din piaţă, Naspers a cumpărat tot pachetul de acţiuni pe care omul de afaceri Sebastian Ghiţă îl deţinea la eMAG, precum şi, proporţional, o parte din acţiunile celorlalţi doi acţionari, Iulian Stanciu şi Radu Apostolescu. Conform ultimelor date disponibile, Radu Apostolescu avea 16,33%, Asesoft Web (Sebastian Ghiţă şi Iulian Stanciu) avea 3%, iar Asesoft Distribution (jumătate Iulian Stanciu, jumătate Sebastian Ghiţă) avea 80,67% din acţiunile eMAG.

În România, Naspers a intrat în 2010, achiziţionând de la omul de afaceri Radu Georgescu compania de intermediere de plăţi online ePayment, rebranduită ulterior în PayU România. De asemenea, Naspers mai este prezent prin intermediul uneia din companiile sale, Allegro, care deţine mai multe site-uri de anunţuri, precum autovit.ro, mercador.ro, compari.ro sau trendzone.ro.

eMAG este o companie din România care se ocupă cu vânzarea online de echipamente și componente IT. eMAG și-a început activitatea în anul 2001 ca un magazin online de sisteme de calcul și produse de birotică. În anul 2009, 51% din acțiunile companiei au fost cumpărate de Asesoft. În anul 2008, eMAG avea aproximativ 1.250.000 de vizite lunar, și deținea o cotă de piață de 70% din comerțul online din România. În octombrie 2009, compania avea 700.000 de vizitatori unici pe lună[6]. eMag deține și 6 showroom-uri, în București, Iași, Ploiești, Cluj-Napoca, Timișoara și Constanța. În aprilie 2009, Asesoft Distribution a preluat pachetul majoritar de 51% al eMAG, pentru o sumă de sub 10 milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel