Elmar Brok, ÎNȘELĂTORIE în PE. El avertiza România cu Articolul 7. Renate Weber: Fapte PENALE!

Elmar Brok, cel care avertiza România cu activarea articolului 7,  a fost prins cum făcea bani pe spatele vizitatorilor de la Parlamentul European. 

”Cer social-democraţilor să ia serios în considerare posibilitatea ca noi, Parlamentul European, să declanşăm împotriva României procedura prevăzută de Articolul 7”, spunea Elmar Brok, citat de presa din România. 

Articol devastator pentru Brok

Politico.eu, una dintre cele mai influente publicatii care se ocupa de institutiile europene, publica un articol devastator, din punctul meu de vedere, la adresa eurodeputatului Elmar Brok, cel care a fost cel mai influent membru al delegatiei germane din Parlamentul European. Eurodeputat din 1980, presedinte al Comisiei de politica externa ani la rand, prieten bun cu doamna Merkel, Brok a fost scos recent de partidul sau de pe listele de candidati pentru alegerile din mai. Titlul articolului este "Veteranul eurodeputat Brok a facut bani de pe urma vizitatorilor Parlamentului European" (Veteran MEP Brok generated cash from Parliament visitors) si se bazeaza atat pe marturii cat si pe documente.” subliniază europarlamentara Renate Weber, pe Facebook. 

Weber: ”Niciodata nu m-as fi gandit sa cer bani de la cei pe care-i invit la Bruxelles, bani absolut nemeritati si incasati ilegal”

În continuare, aceata precizează: ”Ca sa intelegeti cat de grav este acest lucru trebuie sa stiti ca fiecare eurodeputat are dreptul sa aduca la Bruxelles, pentru o vizita la Parlamentul European, un numar de vizitatori, din tara de origine sau din alte state UE. Parlamentul aloca o suma pentru fiecare vizitator. Pana acum cativa ani banii veneau cash, direct la biroul deputatului, la sfarsitul vizitei, pentru achitarea facturilor de transport, de hotel, de masa. De vreo trei ani toata contabilitatea o tine agentul platitor pe care fiecare deputat trebuie sa-l aiba, toate platile se fac prin acesta care are si obligatia sa pastreze documentele un numar de ani. De multe ori, deputatii mai pun din buzunar atunci cand se intampla ca unii vizitatori sa anunte cu o zi inainte ca nu mai pot veni si nu pot fi inlocuiti. Mi s-a intamplat de multe ori. De pilda, am platit din buzunar bilete de avion sau excursii la Bruges cand Parlamentul a decis ca nu mai achita costul unui autocar, dar eu promisesem deja grupurilor ca vor ajunge si acolo. Din banii alocati de PE am acoperit intotdeauna transportul, doua nopti la hotel si uneori si cate o cina. Stiu colegi care au avut grupuri exact cand s-a petrecut atacul terorist si care au inchiriat din bani proprii autocare pentru ca vizitatorii sa ajunga la aeroporturi din Amsterdam sau Paris. Dar niciodata nu m-as fi gandit sa cer bani de la cei pe care-i invit la Bruxelles, bani absolut nemeritati si incasati ilegal!”. 

Câte 150 de euro, în contul personal al lui Brok

În continuare, europarlamentarul ALDE precizează: ”Elmar Brok s-a gandit si face asta de ani de zile. Prins in fapt a nascocit si o scuza! PE aloca prea putin bani! Astfel, a cerut de la fiecare vizitator cate 150 €, bani care erau incasati fie de asistentii lui, fie de filiala de partid locala si apoi erau virati in contul lui Brok personal, care i-a pastrat pentru sine. Un fel de comision pentru "bunavointa" de a-i fi adus la Parlamentul European. O inselatorie de fapt si de drept. Poate ca faptele lui Brok nu reprezinta un act de coruptie in sensul legii germane, dar sigur sunt penale. Si culmea, cand regulile s-au schimbat acum cativa ani si controlul asupra banilor alocati de #PE pentru diferite cauze s-a inasprit, zvonurile erau ca totul se intampla din cauza deputatilor din Est care s-ar fi pretat la diverse artificii financiare sa le spunem. Serios? Pai, Brok le lua banii cu mult inainte ca esticii sa intre in UE in 2004, 2007 si 2013. Exemplul acesta ar trebui sa fie o lectie pentru cei care vorbesc doar in lozinci si gandesc doar in clisee, considerand ca toti politicienii romanii sunt corupti, iar cei de din afara sunt corecti si imaculati. Sunt foarte curioasa cum va evolua juridic acest caz pentru ca exista mari sanse ca Elmar Brok sa nu fie deranjat de justitia din Germania. Nu ar fi prima data. Cred ca deja ar fi a treia oara, pentru ca i s-a mai cerut, in trecut, ridicarea imunitatii pentru alte fapte, dar Parlamentul European a votat de fiecare data impotriva acestor cereri ale justitiei din Germania.”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel