Elisabeta Lipă, reacție după suspendarea lui Vlad Dascălu: O neatenţie te poate exclude din viața sportivă. Păcat de muncă

Elisabeta Lipă (ANS) susține că suspendarea ciclistului Vlad Dascălu lasă România fără o șansă la medalie la Jocurile Olimpice.

Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport, a reacționat după decizia venită din partea Tribunalului Antidoping al Uniunii Cicliste Internaționale (UCI), care prevede suspendarea pentru o perioadă de 17 luni, cu posibiltatea de recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), a ciclistului Vlad Dascălu pentru abateri de la regulamentul antidoping.

În acest context, campionul en-titre la mountain bike ratează participarea la Jocurile Olimpice de la Paris, care se vor desfășura între 26 iulie și 11 august, iar România rămâne fără o potențială medalie.

”Astea sunt regulile și ele trebuie respectate. De ce nu le-a respectat? Normal că nu l-a prins dopat, dar dacă regulamentul spune așa, el este făcut să-l respecți, că altfel, uite, ai muncit patru ani degeaba.

Și România poate pierde o medalie, e adevărat pentru că a terminat pe locul 7 la Tokyo, e un sportiv bun, dar... Acum degeaba ar mai trebui să își bage mințile în cap, asta este o lecție de viață pentru el, pentru că este tânăr și vorba aia are tot viitorul în față.

O neatenție te poate exclude din viața sportivă, și vorbim despre 17 luni adică e o perioadă lungă.

Păcat, păcat de muncă, păcat de sacrificii, păcat de valoare, păcat, păcat... Mai ales că nu avem așa mulți campioni europeni sau mondiali în delegație. Delegația este mică și trebuie să fie puternică pentru a putea compensa prin rezultate”, a declarat Elisabeta Lipă pentru Agerpres.

Timp scurt între recursul la TAS și JO 2024

Potrivit deciziei date de Tribunalul Antidoping al UCI și care intră în aplicare din 21 mai, sportivul poate face recurs la TAS de la Lausanne în următoarea lună.

Cum Jocurile Olimpice de vară încep în 26 iulie, Elisabeta Lipă s-a declarat sceptică în privința primirii unui răspuns din partea TAS, în timp util pentru a mai ajunge la Paris.

”O să meargă la TAS, dar până merge la TAS, până îi dă dreptate sau nu îi dă dreptate... Dar în primul rând până îl ascultă durează foarte mult. Până la Jocuri mai sunt două luni, despre ce vorbim? E clar că nu se poate întâmpla într-un timp atât de scurt", a concluzionat șefa ANS.

Citește și: Ciclistul Vlad Dascălu, suspendat pentru abateri la regulamentul antidoping. Decizia poate fi atacată la TAS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel