Eliminare indemnizații scriitori. ”Logica lipsește cu desăvârșire”

Uniunea Scriitorilor din România reacționează cu privire la eliminarea indemnizațiilor pentru scriitori.

Uniunea Scriitorilor din România (USR) susţine că nu este fundamentată financiar o eventuală adoptare în Parlament a unui act normativ care ar elimina indemnizaţiile de merit pentru artişti şi sportivi.

"Propunerea eliminării indemnizaţiilor de merit pentru artişti şi sportivi, făcută în Parlament, a stârnit numeroase reacţii de respingere, fireşti, în mediul public. Logica financiară a unei asemenea eliminări lipseşte cu desăvârşire, fiindcă există un număr restrâns de scriitori care beneficiază de indemnizaţii de merit, ca o recunoaştere simbolică şi materială a contribuţiei lor la literatura şi cultura română", se precizează într-un comunicat de presă al al organizaţiei transmis, miercuri, Agerpres.

Consultări cu liderii grupurilor parlamentare

Potrivit sursei citate, conducerea Uniunii Scriitorilor din România, prin prim-vicepreşedintele Varujan Vosganian, a avut consultări cu liderii tuturor grupurilor parlamentare, pentru a preîntâmpina o eventuală decizie politică, "fundamental greşită, care să afecteze senectutea celor mai importanţi scriitori români de azi".

Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, raport favorabil pentru proiectul de lege care vizează eliminarea pensiilor speciale, excepţie făcând cele destinate militarilor şi structurilor din cadrul MAI.

Amendament adoptat

Totodată, la propunerea preşedintelui comisiei, social-democratul Adrian Solomon, a fost adoptat un amendament care vizează eliminarea rentei viagere pentru sportivi şi artişti, dar şi a indemnizaţiei de 50% pentru ziariştii care au ieşit la pensie, membrii ai unor asociaţii de profil. Solomon a precizat însă că nu va susţine prevederile respective în plen.

PSD a precizat, marţi, că se opune "categoric" eliminării indemnizaţiilor de merit pentru artişti şi sportivi, precum şi a drepturilor altor categorii profesionale şi a menţionat că Adrian Solomon nu a avut mandat din partea partidului pentru acest amendament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel