Elena Udrea: Un nou abuz în dosarul „Gala Bute"

Elena Udrea revine cu un nou mesaj postat pe Facebook, prin intermediul echipei sale de comunicare, cu o zi înainte ca judecătorii ÎCCJ să judece contestația formulata de avocații săi față de prelungirea cu 30 de zile a arestului preventiv în dosarul "Gala Bute".  

"Cum s-a născut „lotul Udrea" – un nou abuz în dosarul „Gala Bute"

Mâine, Înalta Curte va analiza contestaţia depusă de avocaţii Elenei Udrea privitoare la prelungirea cu 30 de zile a arestării preventive. Dar nu va face numai asta, ci va analiza şi contestaţiile celorlalţi suspecţi din dosar, fie ei în arest la domiciliu (cei care au declarat împotriva lui Udrea) sau preventiv (cei care au refuzat. Scopul unirii acestor cauze a fost ca „Udrea să fie băgată la grămadă" şi să nu se mai poată discerne între cauzele distincte. Avem însă încredere că judecătorii vor analiza fiecare speţă în parte.

Spunem că a existat un abuz nu neapărat asupra Elenei Udrea, cât asupra celorlalţi – deşi li se prelungise cu numai o săptămână înainte mandatul de arestare, acestora li s-a cerut un nou mandat pentru alte 30 de zile. Adică, la distanţă de 8 zile li s-a prelungit arestarea pentru 60 de zile. E o gravă scăpare legislativă că nu se precizează momentul în care procurorii pot cere prelungirea mandatului şi că aceştia nu trebuie să justifice măsurile care s-au luat între timp pentru soluţionarea cauzelor.

Şi toate astea pentru a se construi „lotul Udrea" şi a complica până peste măsură aceste şedinţe ale ÎCCJ", a postat, miercuri, echipa de comunicare a Elenei Udrea pe contul de comunicare al politicianului. 

Magistrații ÎCCJ judecă joi contestația formulată de Elena Udrea față de prelungirea cu 30 de zile a arestului preventiv în dosarul "Gala Bute", decizie luată de Instanța Supremă pe 23 martie.

Tot mâine,  ÎCCJ dezbate și contestațiile lui Rudel Obreja, Tudor Breazu și Gheorghe Nastasia față de prelungirea măsurilor preventive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel