Elena Udrea trage un semnal de alarmă! Ce o nemulțumește

În contextul crizei imigranților cu care se confruntă Europa, Elena Udrea trage un semnal de alarmă cu privire la decidenții din România. Deputatul susține că țara noastră a fost prinsă complet nepregătită de acest exod și transmite că cei care conduc România ar trebui să apere interesele statului, nu să se poarte precum reprezentanții unui ONG.

”Criza imigrantilor a prins Romania nepregatita. Adica autoritatile nu au inteles situatia si nici consecintele ei. Presedintia si Guvernul nu au exprimat niciun punct de vedere, nu au participat la dezbaterile de la nivel european si, ne-am trezit ca avem obligatia sa primim 6300 de imigranti dupa un mecanism decis fara sa fim macar consultati. 

Pentru ca totusi trebuie sa zicem ceva la Consiliul JAI care va avea loc luni, Romania va spune ca suntem de acord sa-i primim, dar in cota initiala, stabilita in iunie, de 1730 de imigranti. O pozitie destul de fragila pentru ca daca ai fost de acord in principiu cu mecanismul cotelor, nu poti sa il contesti atunci cand creste numarul celor care trebuie distribuiti. 

Problema pe fond, ca tara membra UE cu dreptul macar de a avea puncte de vedere, este daca suntem de acord ca Romania sa gazduiasca imigranti din tari musulmane? Principiul fiind admis, nu te mai poti opune cand vor fi inca vreo cateva sute de mii de distribuit. 

Ca oameni, noi ne putem permite sa fim emotionati si sa privim lucrurile din perspectiva umanitara. Decidentii pentru Romania insa, au de aparat interesele unei tari, nu se pot purta ca reprezentantii unui ONG”, a scris Elena Udrea, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: Traian Băsescu face declarații dure la adresa Comisiei Europene

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel