Feministele: Elena Udrea, țapul ispășitor pentru eșecurile lui Traian Băsescu

Traian-Basescu-si-Elena-Udrea dece
Traian-Basescu-si-Elena-Udrea dece

Elena Udrea a fost obiectul atacurilor venite atât din partea unei părți a PDL cât și din partea presei apropiate președintelui Traian Băsescu. Fostului ministru i se impută că l-a ”orbit” pe șeful statului, care a mizat pe ea la alegerile din partid. Pe scurt, Traian Băsescu a sacrificat PDL pentru Elena Udrea, s-a făcut ”luntre și punte” pentru ea. Președintele este exonerat de propriile greșeli, de politica pe care el însuși a dus-o în PDL în timpul campaniei din partid și nu numai.

Curentul ”Elena Udrea - vălul de pe ochii lui Traian Băsescu” a apărut imediat după ce președintele a recunoscut public că o susține pentru șefia formațiunii din Modrogan. După sfârșitul alegerilor, curentul a devenit sentință.

”Eu știu că pe lângă Traian Băsescu au fost și alte femei. Anca Boagiu, de exemplu. E o tendință ce datează de mult, de responsabilizare a femeilor. Am rezerve că cineva din apropierea președintelui a reușit să-l influențeze foarte mult și am dubii că Elena Udrea e culpabilă de ceva. E tendința societății să învinovățească femeile și nu liderii politici”, a declarat pentru DeCe News Oana Băluță, activistă pentru drepturile femeilor.

Fosta președintă a organizației FILIA spune că, judecând după o experiență trecută, Traian Băsescu acordă credit femeilor. ”Știu de la persoane din partid că atunci când PD era de stânga, președintele a întors listele pentru că nu erau suficienți tineri și suficiente femei”.

Femeile puternice de pe o scenă politică misogină

Politologul Andrei Țăranu consideră că societatea românească e una misogină, iar țapul ispășitor nu putea fi un bărbat, nici în cazul PDL. Profesorul de științe politice o compară pe Udrea cu fosta liberală Mona Muscă, care, spune el, când a început să conteze în politică a fost supusă unei forme de lustrație. Plecând de la una dintre declarațiile președintelui, conform căreia o victorie  a Elenei Udrea la alegerile PDL ar fi însemnat un dezastru mediatic pentru șeful statului, profesorul Țăranu spune:

”Traian Băsescu este extrem de misogin. Elena Udrea este singura care-l putea pune în umbră. Elena Udrea a pierdut politic și e ușor să dai în cel învins. Udrea este învinsa și va trebui să joace acest rol. Îl va juca să se victimizeze sau va fi în continuare ambasadorul președintelui”, explică Andrei Țăranu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel