Elena Udrea susține că Ponta ar putea fi numit premier

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, invitată marți seară, la emisiunea "Realitatea la raport", a declarat că nu vede niciun motiv pentru care președintele Traian Băsescu ar refuza numirea președintelui PSD, Victor Ponta, pentru funcția de premier, din moment ce USL a câștigat cu un scor apreciabil alegerile parlamentare. 

Deși Constituția îi dă dreptul președintelui Traian Băsescu să numească premierul, Victor Ponta ar putea fi numit prim-ministru, având în vedere scorul mare obținut de USL la scrutinul legislativ desfășurat în 9 decembrie, a declarat Elena Udrea.

În legătură cu eșecul înregistrat de ARD la scrutinul legislativ, Elena Udrea  consideră că a existat un cumul de motive care au condus la acest rezultat.   "ARD nu a avut strategia cea mai bună în această campanie electorală. Toţi liderii partidului s-au dus să-şi câştige propriile colegii şi atunci de la centru a fost mai puţină coordonare, mai puţină campanie centrală. Fiind într-o situaţie mai grea, cu toţii au ştiut că, dacă nu se duc să se bată în colegii, riscă să nu intre în Parlament. Aşa că Bucureştiul, sediul de la Modrogan, a cam fost lăsat gol. Acesta a fost unul din motivele pentru care nu am reuşit un scor mai bun decât atât, la care se adaugă o mulţime de alte motive", a spus Udrea, la Realitatea TV.

Elena Udrea nu are niciun reproș la adresa șefului de campanie a ARD, Adriean Videanu, pentru eșecul alegerilor.  "Săracul Videanu era singurul care mai era în sediul din Modrogan. Blaga trebuia să meargă să-şi câştige colegiul şi atunci a fost şi în Timiş. Şi legea aceasta, şi contextul, faptul că ştiam cu toţii că e greu... Şi eu am făcut la fel, şi eu am plecat în Roman şi nu m-am mai întors. Dar eu sunt simplu membru... Ăsta a fost avantajul meu. Şi eu mi-am asumat un scor slab al organizaţiei pe care am condus-o în vară, la locale, şi mi-am prezentat demisia. Demisia până la urmă nu e o sancţiune, e un mod de a-ţi asuma un rezultat atunci când el cumva depinde de tine", a afirmat democrat-liberala, întrebată dacă-i caută vreo vină președintelui interimar al PDL București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel