Elena Udrea, supărată pe presă, după declarațiile lui Teodor Baconschi

Liderul PMP, Elena Udrea, a reacționat ferm împotriva mass mediei care a preluat "declarațiile inițiale neclare" ale lui Teodor Baconschi, privind "banii care i s-ar fi cerut pentru un loc pe lista partidului" la alegerile europarlamentare, dar nimeni nu s-a mai obosit să prezinte și precizările ulterioare ale acestuia.

"Observ goana nebună după senzaţional a unora din presă. După declaraţiile iniţiale neclare ale lui Teodor Baconschi privind banii care i s-ar fi cerut pentru un loc pe lista PMP, mai toată mass media a preluat subiectul, pictând cu tuşe groase ideea unei acţiuni imorale. Când Baconschi a clarificat situaţia, nimeni nu s-a mai obosit să prezinte şi explicaţiile ulterioare.

Citește și Elena Udrea îi răspunde lui Theodor Baconschi

De aceea, aş dori să punctez trei lucruri foarte clar:

1. Locul domnului Baconschi nu a fost condiţionat de bani - chiar domnia sa spune că nu a avut de unde să aducă acei sponsori şi, totuşi, a rămas pe locul trei pe lista PMP.

2. Teodor Baconschi ieşise, în urma votului membrilor PMP, pe locul 5 pe lista de candidati ai partidului, eu fiind cea care a susţinut că acesta ar trebui să fie mai în faţă, fiind un fost ministru de Externe şi un om cu o prezenţă mediatică semnificativă. La fel cum am susţinut pe toţi cei de pe primele 6 locuri, având în vedere experienţa şi notorietatea acestora, chiar dacă multi alţi colegi, unii chiar cu posibilităţi de a susţine financiar cheltuielile de campanie, ar fi meritat la fel de mult să meargă la Bruxelles în numele PMP.

3. PMP a avut una dintre cele mai mici sume cheltuite în această campanie. Au fost sute de localităţi, în mediul rural în special, unde nu au existat nici măcar afişe ale Mişcării Populare. În mod cert, cu resurse mai multe, am fi făcut o campanie mai vizibilă şi ar fi intrat şi domnul Baconschi în Parlamentul European", a scris președintele PMP, Elena Udrea pe Facebook.

Baconschi: Mi-au fost ceruți 100.000 de euro pentru a fi "tolerat" pe locul 3

Reacția liderului PMP survine după ce fostul ministru de Extern în Guvernul Boc 2 și fost lider al PMP, Theodor Baconschi, a lansat, marți, un atac dur la adresa fostului său partid, susținând între altele, și că locul trei pe lista PMP la alegerile europarlamentare costa 100.000 de euro. 

"În acest rezumat nu intră mii de detalii: lovituri interne, nedreptăți, abuzuri, umilințe. Nu intră nici tensiunile din PMP, după ce Florin Popescu ieșise - la un prim scrutin intern - cap de listă, sau pentru cei 100. 000 de euro care mi-au fost ceruți, cu scandaluri și insulte, pentru a fi "tolerat" pe locul 3 (considerat eligibil): evident, nu aveam de unde să "scot" o asemenea sumă...", a scris, ieri, pe Facebook, Baconschi.

Citește și Baconschi lămurește scandalul "100.000 de euro locul în PE"

Ulterior, fostul lider al PMP, a revenit cu o precizare pentru a "curma speculațiile de tip "scandal du iz de corupție în PMP". Li s-a cerut candidaților să obțină sponsorizări legale pentru a finanța campania, nu să vina cu geanta la cineva. Orice altă "interpretare" a spuselor mele e scoasă din context în mod abuziv".

In acest rezumat nu intra mii de detalii: lovituri interne, nedreptati, abuzuri, umilinte. Nu intra nici tensiunile din PMP, dupa ce Florin Popescu iesise - la un prim scrutin intern - cap de lista, sau pentru cei 100. 000 de euro care mi-au fost ceruti, cu scandaluri si insulte, pentru a fi "tolerat" pe locul 3 (considerat eligibil): evident, nu aveam de unde sa "scot" o asemenea suma...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel