Elena Udrea, premier sau președinte? Vezi ce spune

Elena Udrea
Elena Udrea

Elena Udrea, a vorbit, joi, la Arad, despre posibilitatea de a candida din partea PDL la alegerile prezidențiale. Ea a spus că nu ia în calcul candidatura sa, adăugând că are cinci nume de prezidențiabili din partea dreptei, trei fiind din afara partidului pentru conducerea căreia candidează. Udrea a declarat că se vede "mai degrabă" premier, în eventualitatea în care PDL ar alcătui în viitor Guvernul.

Prezentă la Arad pentru a-şi susţine moţiunea pentru candidatura la preşedinţia partidului, Elena Udrea le-a spus participanţilor că are în minte cinci nume de prezidenţiabili, unii din afara PDL, care trebuie să se înscrie în partid ca să poată fi nominalizaţi, pentru că "PDL va da candidatul" dreptei.

"Astăzi am cinci propuneri pentru posibili candidaţi ai dreptei la Preşedinţia României. Dar oricine ar fi candidat, dacă voi fi preşedintele partidului, vă asigur că PDL va da candidatul. Asta înseamnă că dacă astăzi nu e membru de partid, cel care va candida va trebui să se înscrie în PDL", a spus Udrea, citată de Mediafax.

Ea a adăugat că imediat după competiţia internă din partid va anunţa variantele sale pentru Preşedinţia României, pe care le consideră "puternice", dar unii dintre cei pe care-i va numi "trebuie să se înscrie în PDL".

"Toţi cei care vor să vină în proiectul acesta al unei drepte puternice trebuie să vină în interiorul PDL, pe care eu vreau să-l construim ca cel mai puternic partid de centru-dreapta din România", a mai spus Udrea.

După susţinerea moţiunii, deputatul a arătat că dintre cei cinci prezidenţiabili, trei sunt din afara partidului, adăugând că toţi cei cinci sunt bărbaţi.

Ar fi o idee bună ca Forţa Civică să fuzioneze cu PDL

Întrebată dacă ia în calcul candidatura sa la alegerile prezidenţiale, Udrea a răspuns că nu, dar se vede "mai degrabă premier".

"În acest moment nu am în vedere să candidez la Preşedinţia României. Pentru mine, a câştiga preşedinţia PDL este un pas enorm pentru clasa politică românească. Înseamnă că o femeie poate să ajungă într-o funcţie politică atât de importantă. Următorul pas va fi să găsesc candidatul cel mai bun pentru Preşedinţia României. Într-o eventuală guvernare PDL, mai degrabă mă văd premier, pentru că am fost în Guvern", a spus Udrea.

Elena Udrea a afirmat că "ar fi o idee bună ca Forţa Civică să fuzioneze cu PDL, pentru că asta ar însemna o construcţie politică mai puternică şi un posibil prezidenţiabil".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel