Elena Udrea: Livia Stanciu, la ÎCCJ susținută de Tudorel Toader

Elena Udrea a povestit că actualul ministru al Justiției, Tudorel Toader, i-ar fi cerut personal să o susțină pe Livia Stanciu la conducerea ÎCCJ în fața fostului președinte Traian Băsescu, potrivit Româniatv.net. Asta deși inițial se vorbea că persoana care a susținut-o a fost Mircea Toader. 

Elena Udrea a povestit că Tudorel Toader, actualul ministru al Justiției a rugat-o să facă lobby pentru Lidia Stanciu pentru numirea în fruntea Înaltei Curți de Casație și Justiție. Asta după ce inițial Udrea a precizat că persoana care a insistat pentru Livia Stanciu ar fi fost Mircea Toader.  

"Domnul Toader a susţinut-o pe Livia Stanciu când a fost una dintre cele două propuneri ale CSM la preşedinţia ICCJ. Domnul Toader a venit la mine şi m-a rugat să o susţin şi eu în vederea numirii la preşedintele de atunci, Traian Băsescu. Doamna Livia Stanciu este parte a sistemului. A fost cât timp a fost în fruntea ICCJ şi aşa s-a şi menţinut," a declarat Elena Udrea la România TV.

Elena Udrea a mers mai departe și a vorbit chiar și despre cazul primarului condamnat Mircia Gutău. 

"Vă fac acum și o dezvăluire și îmi asum. Doamna Stanciu dăduse atunci o decizie, ca parte din complet, de condamnare a primarului Gutău. CEDO a spus apoi că acea condamnare nu a fost legală, după ce toată lumea a spus că nu a fost o condamnare legală, pentru că două instanţe îl achitaseră, dar a fost condamnat cu 2-1 de un complet din care făcuse parte doamna Stanciu. Eu am întrebat atunci: «bun, o susţinem, dar cum Dumnezeu a făcut parte din completul care l-a condamnat pe Gutău în condiţiile în care 2 instanţe îl achită şi apoi un judecător din 3 se opune condamnării?». Domnul Toader a spus că verifică şi după câteva zile s-a întors şi a spus aşa: că doamna Stanciu l-a condamnat pe Gutău pentru că nu a ştiut ce vrea preşedintele Traian Băsescu. Îmi asum ce vă spun acum, chiar dacă este cuvântul meu împotriva celui al domnului Toader", a mai spus Elena Udrea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel