Elena Udrea despre ministrul Grapini: Nu are ce căuta în funcţia pe care o ocupă

Ripostă dură a fostului ministru al Dezvoltării din guvernarea PDL, Elena Udrea, la adresa ministrului pentru Turism și Mediul de Afaceri, Maria Grapini. Deputata PDL consideră că actualul ministru pentru Turism nu mai are ce căuta în funcția pe care o ocupă din moment ce nu știe nimic de un contract de promovare a brandului turistic național în valoare de 143.000 de euro.

După ce în urmă cu  o zi, ministrul Maria Grapini a declarat că nu știa de contractul prin care ANT a plătit 638.556 de lei (143.000 de euro) pentru "servicii de promovare a brandului turistic național cu prilejul concertului Tom Jones, care a avut loc în data de 1 noiembrie la Sala Palatului", dar că toate contractele de promovare trebuie verificate de o companie de consultanță cu care Elena Udrea a încheiat un contract și pe care statul o plătește cu bani grei, deputata PDL a reacționat dur, sâmbătă, pe Facebook.

Iată ce a scris Elena Udrea pe pagina sa de socializare:

"Un ministru care nu ştie nimic de semnarea unui contract de 143.000 de euro de promovare a brandului turistic naţional nu are ce căuta în funcţia pe care o ocupă. Este fie nepăsare şi incompetenţă, fie o fugă de răspundere vecină cu iresponsabilitatea.

ANT este o structură subordonată direct ministrului delegat pentru Turism şi şeful acestei instituţii a fost numit în primăvară chiar de actuala administraţie. Deci, dacă brandul turistic nu a fost promovat corespunzător la concertul Tom Jones, întreaga răspundere aparţine USL şi ministrului Grapini. E un contract făcut şi semnat de ei.

Dacă după un an de ministeriat nu știe, o informez eu pe doamna ministru că firma de consultanță privind brandul turistic are tocmai scopul de a nu lăsa toți politrucii care habar nu au ce trebuie să facă să-și bată joc de strategia de promovare. Suficient se ocupă ANT-ul de semnarea de contracte de sute de mii de euro prin negociere directă, așa cum a fost în cazul concertului Tom Jones.

Le reamintesc tuturor că nu mai sunt ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului de la începutul lui februarie 2012 - se fac în curând doi ani. Oare cât timp vor continua să dea vina pe mine pentru incompetenţa lor maladivă care a dus deja la scăderea turismului românesc cu 0,1% în 2013, după ce între 2010 şi 2012 obţinuse marje de creştere între 9,3% şi 16%?

Oare cât timp îi mai trebuie lui Ponta ca să remanieze un ministru care şi-a dovedit din plin limitările?

Oare tot eu sunt de vină şi că logo-ul brandului turistic este imprimat greşit pe husele scaunelor de pe aeronavele Tarom?"

Cu o zi în urmă, ministrul pentru Turism și Mediul de Afaceri, Maria Grapini, în subordinea căreia se află și Autoritatea Naționala pentru Turism (ANT) a declarat, pentru Businss24, legat de respectivul contract: "Nu eu semnez contractele ANT, este persoana juridica distrincta. Nu ma ocup eu, nu semnez eu, nu decid eu. Am mostenit o firma de consultanta care verifica orice contract de promovare pe care o platim cu bani grei, vreo 400.000 de euro pe un contract incheiat de Elena Udrea. ANT nu poate sa incheie nici un contract pana cand nu este verificat de firma respectiva. Contractul merge pana in 2015. Deci ANT-ul nu poate sa incheie nici un contract de promovare fara sa fie verificat de aceasta firma de consultanta care spune: are impact sau nu", a declarat ministrul Maria Grapini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel