Elena Udrea. De ce DNA nu a mai cerut arest la domiciliu. Schimbare de strategie

Elena Udrea va fi liberă să-și părăsească domiciliul din Complexul Stejarii, de săptămâna viitoare. În ședința de marți, la ICCJ, procurorii DNA nu au mai cerut prelungirea arestului la domiciliu în dosarul Gala Bute. Măsura arestului la domiciliu expiră săptămâna viitoare.
Surse judiciare au explicat pentru DCNews că acest demers nu înseamnă că DNA ar fi în favoarea unei măsuri mai blânde.

Dimpotrivă, procurorii vor ca persoanele acuzate de fapte de corupție să își execute întreaga pedeapsă, în cazul condamnării definitive în instanță.
Zilele de arest la domiciliu se scad din pedeapsa pe care o primește o persoană, la fel ca zilele de arest preventiv sau cele executate în penitenciar. Ca urmare, dacă arestul la domiciliu s-ar întinde pe o perioadă mai lungă, se va diminua considerabil pedeapsa cu închisoarea.
Perioada în care se aplică măsura controlului judiciar nu se scade, însă, din perioada pedepsei definitive stabilite de instanță.
Este foarte probabil că DNA va aplica această strategie în toate cazurile în care nu se impun alte măsuri, alegând controlul judiciar în loc de arest la domiciliu.
CCR a stabilit, în urmă cu o lună, că practica arestului la domiciliu este neconstituțională, dacă nu se încadrează într-o perioadă rezonabilă de timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel