Elena Udrea controla știrile despre ea difuzate de o parte a presei - rechizitoriul DNA

În rechizitoriul procurorilor în dosarul Gala Bute se susține că Elena Udrea avea relații speciale cu o parte a presei. Procurorii spun că fostul ministru al Dezvoltării, cu mijlocirea lui Tudor Breazu, decidea ce știri despre persoana sa apăreau în presă.

Conform rechizitoriului, citat de România Tv, Breazu Tudor Liberiu a intermediat relaţia dintre Udrea cu mai multe organizaţii de presă apropiate acesteia. Astfel, în urma percheziţiei informatice au fost identificate numeroase mesaje de poştă electronică prin care inculpatul transmitea redactorilor solicitările inculpatei de a difuza ştiri cu un anumit conţinut sau de a elimina ştiri deja difuzate şi care nu îi erau favorabile, inclusiv cu privire la faptele care formează obiectul prezentei cauze.

De asemenea, plăţile realizate în interesul organizaţiei de partid pentru diferite servicii (consultanţă, „postaci", materiale publicitare etc.) cu sumele obţinute din infracţiunile de corupţie descrise se realizau în trei modalităţi:

- în numerar, fără a se întocmi documente sau pentru a suplimenta sumele înregistrate în evidenţele contabile;
- prin transfer bancar realizat de către societăţi implicate direct sau indirect în relaţii comerciale cu ministerul;
- prin depunerea sumelor de bani în contul partidului, mascate sub forma unor contracte fictive de donaţie, în special pentru plata salariilor angajaţilor sau a prestatorilor care nu acceptau forme alternative de plată.

Elena Udrea, reacție după ce dosarul „Gala Bute" a fost trimis în instanţă

Topoliceanu Ana Maria şi Breazu Tudor Liberiu au făcut şi alte plăţi în numerar, neînregistrate, pentru servicii de care a beneficiat organizaţia de partid sau inculpata Udrea Elena Gabriela personal, respectiv: - suma de 3.000 euro lunar către cel, care a coordonat într-o perioadă echipa de comunicare a organizaţiei PDL Bucureşti, după care s-a ocupat exclusiv de comunicarea publică a inculpatei Udrea Elena Gabriela;

- sume variabile, care ajungeau la 10.000 euro lunar pentru plata „postacilor”, persoane al căror rol era de a posta comentarii sub identităţi fictive pe paginile de internet ale unor ziare sau portaluri de ştiri;

- plata pentru materiale promoţionale inscripţionate cu sigla PDL realizate de S.C. Coza Advertising S.R.L. şi pentru care nu au fost identificate facturi fiscale nici în evidenţa beneficiarului, nici a prestatorului.

Din mesajele de poştă electronică rezultă că Udrea Elena Gabriela cunoştea atât existenţa serviciilor prestate, cât şi a plăţilor efectuate, primind informări detaliate de la Breazu Tudor Liberiu, arată procurorii.

Udrea a recunoscut această împrejurare, însă a susţinut că sumele proveneau din donaţii neînregistrate în evidenţa partidului, de la donatori care doreau să îşi păstreze anonimatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel