Elena Udrea candidează la europarlamentare. Ce loc va ocupa pe lista PMP

Deputatul Elena Udrea a declarat, vineri, la Adevărul Live, că se va afla pe lista candidaților pentru alegerile europarlamentare a PMP, deși mărturisește că nu vrea să meargă la Bruxelles.

După ce a afirmat că sute de oameni se înscriu în PMP și crede că această "emulație" va continua, Elena Udrea a vorbit și despre rolul pe care și-l va asuma în perioada următoare până la alegerile europarlamentare.

"Sunt sute de oameni care se înscriu în PMP. Reuşim să fim prezenţi în dezbaterile publice, iar oamenii au încredere că acest proiect nou poate face diferenţa. Cred că va continua această emulaţie. Avem filiale în toate judeţele. Peste 450 de sedii are PMP în toată ţara. Alte trei sedii vor fi inaugurate la Cluj şi Bistriţa în acest weekend. E personal îmi propun să merg în toată ţara până la europarlamentare şi îmi propun să ocup ultimul loc pe listă pentru că rolurile se împart: unii trebuie să tragă lista, alții trebuie să împingă lista, probabil că o să mă înscriu pe locul 42, nu pentru a mă duce la Bruxelles, ci pentru a putea face parte din echipa care va promova lista și pentru a face campanie în toată țara pentru PMP", a expllicat fostul deputat PDL.

"Vrem să combatem nepotismul"

De asemenea, Elena Udrea a arătat că PMP va propune la europarlamentare doar oameni integri, deoarece vrea să "combată nepotismul".

"Avem oameni cu bună imagine care vor fi pe această listă, care și-au demonstrat competența și integritatea morală în politică sau în afara ei și lista aceasta nu va fi ca cea de pile, neveste și ce-și mai pun pe listă cei de la PSD și PNL".

Întrebată ce va face PMP dacă europarlamentarul Monica Macovei își va eprima dorința să treacă la acest partid, Elena Udrea a răspuns: "M-aş bucura ca Monica Macovei să vină la PMP. Dânsa a vut opt luni în care putea să facă acest pas și nu l-a făcut. Dacă va dori să vină, noi cu toţii o aşteptăm şi ne-am bucura să vină alături de noi. Chiar şi fără Monica Macovei, avem o listă de oameni integri, competenți, profesioniști, cu care vrem să facem diferența în ochii electoratului de centru-dreapta. Una dintre noile atitudini pe care noi le promovăm este combaterea nepotismului. Nu veți vedea decât oameni care se califică pentru activitatea de europarlamentar prin ceea ce au făcut ei, nu prin pile, relații".

În cadrul aceluiași interviu, fostul ministru al Dezvoltării s-a referit și la Elena Băsescu, în contextul în care gazda emisiunii a amintit de fiica președintelui Băsescu.

"Elena Băsescu este încă în PDL şi până acum nu am discutat despre trecerea ei și nu ştiu ce va face, dacă va trece la PMP. În timp ce Daciana Sârbu sau Adina Vălean au candiat pe listele PSD, PNL, pe locuri eligibile, Elena Băsescu a candidat ca independent, este singurul europarlamentar care a candidat ca independent independent. Diferenţa este dată de faptul că Elena Băsescu a avut curajul să candideze independent, sigur că nu i-a fost ușor, indiferent a cui fată este. Este declarat cel mai activ europarlamentar român. Dacă va dori să candideze pe vreo listă de partid, sau ca independent ne va spune chiar ea", a precizat Elena Udrea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel