Elena Udrea, "Bună pentru România". Cum explică sloganul și ce s-a întâmplat cu "România frumoasă"

Prezidențiabilul PMP, Elena Udrea, a stârnit mai multe controverse cu sloganul de campanie "Bună pentru România", iar miercuri a explicat cum a ajuns să opteze pentru această sintagmă și ce s-a întâmplat cu sloganul "România frumoasă".

"Nu ne prea dăm seama ce vrea să zică sloganul dvs de campanie. Cum l-ați ales? Cum a fost making-off-ul acestei campanii?", a întrebat-o jurnalistul Val Vâlcu pe Elena Udrea, la DCNews Live.

"Păi am să vă explic cum. Întâi am mers pe 'România frumoasă', pentru că 'România frumoasă' este promisiunea mea pentru români. Eu cred că toți ne dorim o țară normală. Vrem și noi să fim o țară normală, să se întâmple și la noi ce se întâmplă în țările occidentale din Uniunea Europeană. Cred că după 25 de ani, mulți nu mai au nervi în țara asta. Alții însă mai au speranță. Eu am intrat în politică tocmai pentru o astfel de Românie. Și cred că acum este momentul să o construim. Dar sloganul acesta, 'România frumoasă', este unul pozitiv, este unul care dă speranță. Eu a trebuit să-l explic. Oamenii îmi spuneau: 'Bine, dar România este frumoasă, că așa a lăsat-o Dumnezeu'. Trebuia să le spun: 'Da, e frumoasă, are natură frumoasă, are tradiții frumoase, are oameni frumoși'. Dar sloganul 'România frumoasă' este promisiunea mea către români că va fi și țara în care vom avea o viață frumoasă, în care tinerii își găsesc locuri de muncă, se educă într-un sistem de educație solid, în care diploma nu este o simplă hârtie și îți asigură locuri de muncă, în care nu îți este frică să merg într-un spital, că mori acolo, și te duci cu încredere că te tratezi și ieși sănătos, în care pensionarii nu tremură de frig, că n-au bani din pensii ... ", a răspuns liderul PMP.

Vezi și: Exclusiv: Ce a urmărit Băsescu prin lansarea temei ofițerului acoperit

"La sloganul pozitiv ați renunțat ... ", a intervenit jurnalistul DCNews.

"Nu, n-am renunțat! El a rămas, este secundar în campanie. Mi-am dat seama că trebuie un slogan care să dea oamenilor încredere că cineva chiar este în stare să construiască țara aia pe care toți o așteaptă și eu o numesc 'România frumoasă'. Și am auzit mereu: 'Dar cine este bun pentru România?'. Și am zis: 'Uite, o întrebare la care eu, fiind femeie în campanie, nu pot să răspund'. Eu ar trebui să spun: 'Elena Udrea este un președinte bun pentru România'. Eu, fiind femeie, ar trebui să spun: 'Elena Udrea este o președintă bună pentru România'. Așa este corect și nediscriminatoriu de gen. Și am spus: 'Bine, acesta este sloganul'. Pornind de la ideea 'Elena Udrea este președinta bună pentru România', punem sloganul 'Bună pentru România', chiar dacă el era evident că era foarte curajos, tocmai din această perspectivă a posibilelor sugestii, ironii, pe care unii și alții le puteau face. Dar eu sunt obișnuită. De zece ani femeie în politică, m-am obișnuit cu toate mitocăniile, cu toate ironiile, cu toate speculațiile, așa că mi-am asumat acest slogan, care spune exact ceea ce cred eu, și anume că da, sunt 'Bună pentru România'. Sunt o femeie care poate să conducă această țară spre binele ei, spre binele țării", a adăugat Elena Udrea.

Citește și: Exclusiv! Udrea se dezice de Băsescu: E prima dată când ...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel