Elena Cristian, întrebări pentru ministrul Finanțelor: Apare informația că pușculița lui Câciu e cam goală. A decis să reintre în vizuină și să nu dea nici măcar o explicație

Elena Cristian
Elena Cristian

În coaliție, Ministerul Finanțelor a prezentat o situație prin care se propune reducerea de cheltuieli pentru încadrarea în deficitul bugetar, conform unor surse DC News.

 

De asemenea, în paralel se vor lua și măsuri de creștere a colectării taxelor, accizelor etc. Coaliția a fost de acord cu măsurile propuse de Ministerul Finanțelor, mai spun sursele DC News.

Elena Cristian, analist DC Business, a comentat acest subiect. 

„Printre stenograme și șpăgi uriașe, apare și informația că pușculița lui Câciu e cam goală. Și că trebuie umplută. Cum? Cu tăieri... Asta s-a decis, la propunerea ministrului Finanțelor, în ședința Coaliției. Ce se va tăia... păi nu știm. Că ministrul Finanțelor a decis să reintre în vizuină și să nu dea nici măcar o explicație în acest sens.

Sunt cel puțin trei întrebări la care ar fi trebuit să răspundă:

1) De ce se impune o reducere a cheltuielilor (de ce nu încadrează în deficitul bugetar? cheltuie prea mult, încasează prea puțin....)

2) De unde se taie și cât (s-a spus de unde nu se taie: de la investiții)

3) De ce nu se crește gradul de colectare, adică mai mulți bani la buget? Cum ar spune un fost analist ajuns ministru: lucrurile nu merg deloc bine în țara asta”, a scris Elena Cristian, analist DC Business.

DC News a transmis o solicitare privind acest subiect către Ministerul Finanțelor. Dacă vom primi răspuns, vom reveni cu un articol.

VEZI ȘI: Fenomenul de reflație. Profesorul Adrian Mitroi, sfaturi pentru românii cu depozite și credite ipotecare care se plâng de dobânzi și rate - https://www.dcnews.ro/fenomenul-de-reflatie-profesorul-adrian-mitroi-sfaturi-pentru-romanii-cu-depozite-si-credite-ipotecare-care-se-plang-de-dobanzi-si-rate_911207.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel