Elena Cristian, după moțiunea de cenzură: Așa cred că se va întâmpla!

Elena Cristian
Elena Cristian

Elena Cristian, redactor-șef DC BUSINESS, a vorbit, în direct la România TV, după ce moțiunea de cenzură adoptată astăzi în Parlamentul României duce la schimbarea Guvernului. Jurnalistul susține că un nou Guvern ar putea fi format într-un timp foarte scurt, iar opoziția va fi nevoită să calculeze atent.

”Mai este puțin timp până la alegerile prezidențiale, începe campania. Sigur, există și posibilitatea ca acest Guvern să rămână până după alegeri. Dar eu cred că nu se va întâmpla asta. Eu cred că se va intra la negocieri. Eu cred că până la urmă se va forma într-un fel sau altul, fie un Guvern minoritar cu susținere parlamentară, dar cred că se va negocia și părerea mea este că se va instala rapid un nou Guvern.

Nu știu dacă va trece primul Guvern, dacă va trece al doilea Guvern, dar cu siguranță nu se va ajunge la anticipate. Jurnalistic vorbind, mie mi se pare că astăzi a fost o moțiune de cenzură care a trecut, Guvernul PSD nu mai are dreptul să rămână decât până la instalarea unui nou Guvern.

Cu siguranță că trebuie să vină un nou Guvern și să își asume guvernarea. Este al treilea Guvern care cade în ultimii 30 de ani ca urmare a unei moțiuni de cenzură. Toate trei demiterile prin moțiuni de cenzură au avut loc în ultimii 10 ani, Guvernul Boc, Guvernul Ungureanu și acum Guvernul Dăncilă. Așa scrie la carte, așa trebuie făcut. Sper ca PNL și opoziția să reușească să se adune încât să facă un Guvern care să guverneze. PSD nu și-a făcut majoritatea necesară, să vină cei care au reușit”, a susținut jurnalistul Elena Cristian în direct la România TV. 

Președintele Klaus Iohannis a chemat deja partidele la consultări în data de 11 octombrie. 

VEZI ȘI: Orban, guvernare cu Ponta și Tăriceanu, răspuns surprinzător

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel