Elena Băsescu, în vizită la Valea Timocului - FOTO

Europarlamentarul PDL Elena Băsescu a făcut, duminică, o vizită în Valea Timocului, la invitaţia comunităţii româneşti de acolo. 

„Să ştiţi că nu v-am uitat, suntem alături de dumneavoastră şi ne vom lupta să beneficiaţi în Serbia de aceleaşi drepturi de care beneficiază comunitatea sârbească din România. [...] Cred cu tărie că reîntâlnirea românilor cu fraţii lor timoceni trebuie să se realizeze cât mai repede în cadrul Uniunii Europene şi sunt convinsă că acest deziderat se va îndeplini. La fel ca şi în cazul Republicii Moldova”, a declarat Elena Băsescu la Negotin, potrivit unui comunicat de presă.

Fiica președintelui a adus și problema relației dintre cele două biserici, din România și Serbia.

„Doar un dialog deschis între cele două Biserici Ortodoxe surori poate duce la depăşirea impasului care există în momentul de faţă. Aşa cum se știe, Biserica Ortodoxă Română are jurisdicţia limitată în Banatul Sârbesc”, a mai afirmat europarlamentarul PDL.

În vizita în Valea Timocului, alături de Elena Băsescu, s-au mai aflat europarlamentarul PDL Marian Jean Marinescu, vicepreşedinte al grupului PPE din Parlamentul European, deputatul PDL Eugen Tomac, preşedinte al Comisiei pentru Românii de Pretutindeni, şi senatorul PDL Viorel Badea, ales într-un colegiu din diaspora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel