Elena Băsescu, decizie crucială privind europarlamentarele

Elena Băsescu a anunțat, luni, că nu va candida la alegerile parlamentare din 25 mai, explicând, totodată, și motivele care au cântărit mult în decizia luată. 

După ce președintele PMP, Eugen Tomac, a anunțat luni, într-o conferinţă de presă susţinută alături de Elena Udrea şi de fiica preşedintelui, că Elena Băsescu s-a înscris în PMP, aceasta a anunţat că nu va candida la europarlamentare, precizând însă că a strâns "cu uşurinţă" cele 100.000 de semnături necesare.

“La fel ca în anul 2009, am strâns cu foarte mare ușurință numărul de semnături pentru a candida ca și independent la alegerile europarlamentare. Am apelat la cunoștințele din toate partidele politice, la prieteni și la familie pentru a strânge  semnăturile. Doresc să mulțumesc prietenilor mei de la PMP pentru că mi-au oferit al doilea loc pe liste însă mi se părea o favoare mult prea mare pentru un partid abia înființat, pentru un partid care nu a trecut încă testul electoral. Mi s-ar părea un troc imoral pe care l-aș face în schimbul susținerii pe care tatăl meu a acordat-o înființării acestui partid. Poziționarea mea pe un loc eligibil m-ar dezonora. Așa cum ați observat trocurile imorale sunt rezervate marilor justițiari. Deși am numărul necesar de semnături pentru a candida ca și independent nu voi candida pentru că nu doresc să iau 1-2-3 sau poate chiar procente din scorul PMP. Îmi doresc ca acest proiect inițiat de tatăl meu să reușească, să dea, în 2016, guvernul”, a declarat Elena Băsescu.

Elena Băsescu a profitat de moment pentru a ataca pe ceilalți competitori din bătălia pentru Parlamentul European, inclusiv pe Mircea Diaconu.

Mircea Diaconu, acuzat că stă "cățărat" pe Antene

Potrivit Elenei Băsescu, Mircea Diaconu “stă cățărat pe Antene, în fața Teatrul Nottara" ca să strângă semnături. “Dacă vrea să interpreteze rolul EBa în campania pentru europarlamentarele 2009 îi trimitem semnăturile mele”, a mai spus mezina președintelui Băsescu 

Următoarea țintă a ironiilor formulate de către Elena Băsescu a fost PDL, partidul din care și-a dat astăzi demisia: "Îmi exprim speranţa ca toţi cei care mi-au oferit semnăturile să dea voturile PMP şi nu altor partide, mai ales PDL care pe poziţii eligibile are persoane care au trecut mult de vârsta pensionării și care reprezintă trecutul".

Și partidele PNL și PSD au fost evidențiate în discursul Elenei Băsescu ca având pe listele pentru europarlamentare "numai neveste disperate, precum și gașca lor de prietene”. 

 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel