Electrica, listată la bursa din Londra. Ponta merge în Marea Britanie

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu
Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu

Premierul Victor Ponta spune că va merge luni în Marea Britanie cu prilejul listării la bursă a companiei Electrica. Prim-ministrul a precizat că suprasubscrierea în cazul companiei române a fost de 200%.

"Voi merge mâine, pentru a doua oară în şase luni, să deschid operaţiunile - am fost invitat, evident - la bursa din Londra, pentru că, aşa cum în urmă cu şase luni listarea Romgaz a fost cea mai mare listare din istoria Românei, acum Electrica a devenit cea mai mare listare. Dumneavoastră înţelegeţi care e semnificaţia când bursa din Londra invită un prim-ministru al României - nu s-a mai întâmplat niciodată - pentru cea mai mare listare, în sensul că au venit nişte oameni cu bani privaţi, nu sunt bani publici, nu sunt bani... şi au spus: «Avem încredere în România, dăm o jumătate de miliard de euro pe o companie, Electrica» ", a afirmat Ponta, joi, la interviurile DC News Live.

Citește și VICTOR PONTA, despre IOANA PETRESCU: Vă spun o frază memorabilă

Ponta a precizat că va fi însoțit de ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu.

Electrica a atras 1,943 miliarde lei (444 milioane euro) prin oferta publică iniţială derulată în perioada 16-25 iunie. Prin această operaţiune, statul a transferat către investitori privaţi un pachet reprezentând 51% din acţiunile Electrica. Guvernul a rămas astfel cu 49% din acţiunile distribuitorului de electricitate, potrivit presei economice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel