El este liderul politic nebun al României

Un important lider politic al României, care a petrecut 15 ani la cel mai înalt nivel al politicii, a fost în mod oficial declarat nebun.

Este vorba despre Dimitrie Alexandru Sturdza-Miclăuşanu, fost premier al României între anii 1895-1909.

Adrian Năstase a scris în anul 2008 pe blogul său despre conducătorul nebun pe care l-a avut țara noastră, citându-l pe Dan Amedeo Lăzărescu:

“…exista un caz celebru in secolul nostru, in politica romaneasca. Unul din oamenii cei mai importanti pe care i-a avut Partidul National Liberal…In 1908, in noiembrie, fiind prim ministru, la un consiliu de ministri, s-a bagat sub masa si a inceput sa-i ciupeasca pe ministri de pantaloni. Cu mare greutate, regele Carol, care tinea la el pentru ca ii saruta mana la ceremoniile oficiale – se intelegea f. bine cu el in nemteste – a acceptat ca el sa fie dus la Paris, la Charcot – care la vremea aceea era cel mai renumit neurolog al lumii. Doctorul Charcot l-a examinat foarte atent si pe urma i-a intrebat pe cei care il adusesera acolo “Ce functie indeplineste acest domn in tara lui, in Romania?” Insotitorii zic “Prim ministru”.”Dar de cata vreme este prim ministru?” “In ultima vreme, de doi ani, dar a mai fost inca vreo 10 ani…” “Pai, zice, este nebun de 10 ani!” Si a spus formula aceasta “Heureux pays!” (Fericita tara – care poate sa aiba un prim ministru nebun si il tine zece ani!)

Finalul interventiei lui Dan Amedeo Lazarescu  mi s-a parut interesant “…nici nu indraznesc sa formulez solutia mea, care ar fi un control international periodic al tuturor sefilor de stat”. Interesanta sugestie”, a povestit atunci Adrian Năstase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel