Egiptul a cumpărat 240 000 de tone de grâu din România

Egiptul, cel mai mare importator mondial de grâu, a cumpărat marţi o cantitate de 420.000 de tone de grâu: 240.000 de tone din România şi 180.000 de tone din Rusia, la o licitaţie organizată de Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în numele statului egiptean, informează Reuters.

 GASC a informat anterior că a primit oferte de la şapte furnizori la licitaţia sa internaţională pentru livrare de grâu în perioada 1-10 decembrie. Cea mai mică ofertă a fost de 182,74 dolari pe tonă, fără transport şi navlu, pentru 60.000 de tone de grâu rusesc şi a venit de la firma Louis Dreyfus.

În cazul grâului românesc, cea mai mică ofertă a fost de 183,50 dolari pe tonă, fără transport şi navlu, pentru 60.000 de tone de grâu şi a venit de la firma Cargill. 

"Se pare că asistăm la o revenire treptată la normalitate în Egipt după disputa privind conţinutul de cornul secarei, cu doi participanţi mai mulţi decât la ultima licitaţie", a declarat un trader european. 

În luna septembrie, guvernul egiptean a renunţat la cerinţa privind un conţinut zero de cornul secarei (o ciupercă care parazitează diferite cereale - n. r.). la importurile de grâu, după trei licitaţii care au trebuit să fie anulate din cauza refuzului traderilor de a respecta un standard pe care îl consideră imposibil. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel