Șeful PPE, din culisele discuțiilor cu Udrea și Băsescu: Liderul PMP și-a luat un angajament

Președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, a declarat într-un interviu acordat Digi24 că a venit în România pentru "a cere dreptei unitate" la alegerile de duminică. Francezul a arătat că în urma discuțiilor cu Elena Udrea, i-a fost clar că șefa PMP va vota cu liberalul Klaus Iohannis. Daul crede că și Traian Băsescu îl sprijină pe candidatul ACL.

Daul a fost întrebat dacă o poziție precum cea exprimată de Elena Udrea, care nu a îndemnat explicit la susținerea lui Iohannis, dar a cerut un vot anti-Ponta, este o abordare "pur românească".

"Poate că da. Pentru că eu nu prea înţeleg. Sunt din Alsacia şi îi cunoaşteţi pe oamenii de acolo. Dacă sunt împotriva lui Ponta, sunt pentru Klaus", spune Daul.

"Nu există un al treilea candidat. Deci, dacă vrea să voteze împotriva lui Ponta, trebuie să-l voteze pe Klaus. E foarte clar. Poate că e un demers românesc pe care nu-l înţeleg eu încă prea bine. Dar pentru mine, la întâlnirea pe care am avut-o cu doamna Udrea, a fost foarte clar. Ea spus, şi-a luat angajamentul, asta înseamnă că trebuie să-l voteze pe Klaus", a continuat președintele popularilor europeni.

Șeful PPE, Joseph Daul, îi cere socoteală lui Ponta în scandalul "ofițer acoperit"

Joseph Daul spune că președintele Traian Băsescu, în timpul întrevederii avute marți, i-a lăsat impresia că îl susține pe Iohannis.

"În această dimineaţă, da (a lăsat impresia că îl susține - n.r)! Da, el susţine orientarea de centru-dreapta. Dar, şi aici avem acea retorică - aşa cum e şi în Franţa la nivel de partide politice - retorica românească care se aplică şi la nivelul partidelor politice. Dar, trebuie să fim mereu atenţi pentru că, uneori, alegătorii nu mai înţeleg mare lucru şi există riscul să stea acasă şi să nu mai voteze. Aceasta este marea problemă pentru formaţiunile de centru-dreapta", a arătat Daul.

Președintele Traian Băsescu a declarat în ultimele ieșiri publice că nu va vota cu niciunul dintre cei doi candidați, Klaus Iohannis și Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel