Șeful CNCD, Csaba Asztalos, AUDIAT. Solicitare a USR

USR
USR

USR solicită audierea şefului Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, în Comisia pentru egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi din Parlament, pentru a explica dacă deciziile CNCD pe anumite speţe au fost sau nu 'influenţate politic'.

Potrivit unui comunicat de presă, USR consideră că este necesar ca şeful CNCD 'să prezinte explicaţii despre procedurile instituţionale şi criteriile după care au fost soluţionate cazurile care au făcut obiectul unor dezbateri publice în ultima perioadă'.

'Cel mai recent dintre aceste cazuri este cel al amendării preşedintelui României, Klaus Iohannis, pentru folosirea cuvântului 'penali' în descrierea politicienilor care au probleme cu justiţia', precizează sursa citată.

Cazul anumitor spețe

Deputatul USR Iulian Bulai, vicepreşedinte al Comisiei pentru egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, afirmă că Csaba Asztalos trebuie să îi convingă pe membrii acestui for că deciziile CNCD pe anumite speţe 'nu au fost influenţate politic'.

[citeste si]

'Având în vedere ultimele pronunţări ale CNCD, opinia publică ar putea concluziona că această instituţie a devenit instrumentul de cenzură al PSD. De aceea considerăm că este necesar să auzim care sunt procedurile instituţionale după care sunt soluţionate cazurile', a declarat Iulian Bulai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel