Șeful BRD, atac pe toate fronturile la Legea dării în plată

Philippe Lhotte, CEO al BRD-GSG, a vorbit în termeni extrem de duri despre proiectul Legii dării în plată.

"Legea este atat de absurda, incat sper ca bunul simt va prevala", a subliniat Philippe Lhotte, formuland chiar un atac direct la initiatorii actualui normativ, pe care i-a caracterizat drept "demagogi si populisti", scrie Bankingnews.ro.

"Dacă Legea dării în plată va trece, programul 'Prima casă' va fi suprimat și persoanele particulare nu vor avea niciun avantaj. Nimeni nu va mai obține o casă, investitori care să construiască noi case nu vor mai veni", a mai spus Philippe Lhotte.

Totusi, șeful BRD a precizat ca se asteapta la o regandire profunda a actului normativ, mai ales ca a observat in ultima vreme o "evolutie pozitiva" a gandirii politicienilor. "Apreciez viziunea PSD exprimata in ultima vreme, cum ca aceasta lege trebuie sa se adreseze numai cazurilor sociale", a mentionat bancherul.

Seful BRD si-a exprimat sustinerea pentru o varianta a Legii privind darea in plata cu dedicatie pentru cazurile sociale, care sa nu se aplice insa retroactiv. "Este nevoie realmente de o lege bine gandita si construita cu scop social, care sa se aplice pe viitor clientilor", a declarat Philippe Lhotte.

"Pot sa spun ca noi suntem cei care se ocupa de cazurile sociale, nu politicienii. Suntem si noi oameni si sigur ca ne gandim la cazurile sociale. Facem tot posibilul de fiecare data sa gasim solutii, dar nu ma simt confortabil sa vorbesc despre faptul ca ne ajutam clientii. Este indecent sa vorbim de rezolvarea cazurilor sociale, pentru ca atunci cand faci un bine trebuie sa fii discret, nu sa iesi in public sa te lauzi cu asta", a spus Philippe Lhotte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel