Eficiența vaccinului Pfizer e acum 95%. Înregistrarea se face în câteva ZILE

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Vaccinul anti-Covid-19 al companiei americane Pfizer este acum 95% eficient îl prevenirea bolii, a trecut testele de siguranță și va fi gata de înregistrare „în câteva zile”.

Conform The Sun, în cazul în care informațiile sunt corecte, primele ture vor începe în câteva săptămâni. Dezvoltat de BioNTech și Pfizer, vaccinul are toate aprobările pentru utilizare de urgență, au anunțat firmele, astăzi.

„În câteva zile” plănuiesc șefii firmelor să înregistreze vaccinul, mai spune sursa citată. Analiza finală a venit la doar o săptămână de la analizele preliminarii care l-au calificat drept 90% eficient. Acesta a fost urmat de vaccinul Moderna, care a transmis că proporția inițială este de 94,5%, mai mică decât noul procent de 95 al Pfizer.

Uniunea Europeană a cumpărat 300 milioane doze ale vaccinului Pfizer-BioNTech, iar țările vor primi leacul în mod proporțional cu populația.

Date mai specifice despre vaccin

41.000 de persoane din întreaga lună au primit câte două doze din vaccinul de față, iar datele de astăzi sunt analiza a 170 de cazuri de Covid-19, dublu față de săptămâna trecută. Doar 8 persoane din grup au primit vaccinul.

Adulții de peste 65 de ani sunt protejați în proporție de 94%. Companiile au anunțat că 2% din voluntari au avut efecte precum dureri de cap și oboseală, însă pe lângă aceste lucruri nu există cauze de îngrijorare. 42% dintre participanți au rădăcini etnice diverse, iar 41% au între 56 și 85 de ani. Testările vor continua timp de doi ani pentru a colecta date legate de eficacitatea și siguranța vaccinului testat în SUA, Germania, Turcia, Africa de Sud, Brazilia și Argentina, transmite BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel