Efectul secundar al tăvălugului pro-grațiere pentru Gică Popescu

Gică Popescu a fost condamnat la 3 ani, o lună și 10 zile de închisoare cu executare, iar marți s-a împlinit o săptămână de când „Baciul” se află după gratii, alături de ceilalți șapte inculpați din Dosarul Transferurilor. Mii de oameni și-au exprimat dorința ca fostul căpitan al naționalei de fotbal să fie grațiat de către președintele Traian Băsescu, iar acest fenomen poate avea un efect secundar extrem de important.

Raportul pro/contra - grațiere, covârșitor în favoarea celor care îl vor liber pe „Baci”

Aproape 24.000 de semnături a adunat până marți după-amiază petiția online pentru grațierea lui Gică Popescu, în nici șapte zile. De partea cealaltă, petiția intitulată „STOP grațierii lui Gică Popescu” avea, la același moment, aproape 1.400 de semnături strânse.

Putem constata că numărul celor care solicită grațierea „Baciului” este net superior, în comparație cu numărul celor care se opun acestui lucru, cel puțin dacă ne raportăm la cele două petiții online.

În spațiul public, personalități importante - din presă, politică, sport - au militat pentru grațierea fostului căpitan al Barcelonei și al naționalei.

Gigi Becali, precedent asemănător

Opinia publică a reacționat asemănător și când a fost arestat finanțatorul Stelei, Gigi Becali. Chiar dacă nu este iubit de toată România, o mare parte a populației și-a declarat susținerea pentru latifundiarul din Pipera și a militat pentru grațierea acestuia. Președintele Traian Băsescu a transmis că cererea pentru grațierea lui Gigi Becali a primit aviz negativ din partea Ministerului Justiției, astfel că demersul a căzut.

De când a fost închis, fostul parlamentar încearcă în zadar să obțină câteva zile în libertate - pentru aniversări sau înmormântări ale unor rude ori, mai nou, pentru a se putea opera în străinătate. Nenumăratele tentative eșuate ale lui Becali de a ieși din închisoare l-au transformat pe acesta într-o adevărată „victimă” a sistemului, mulți ajungând să-l vadă ca pe un „martir”.

Lobby pentru Legea Amnistiei și Grațierii

Acest curent pro-grațiere apărut în rândul populației în cazurile Popescu și Becali ar putea înlesni adoptarea Legii Amnistiei și Grațierii de către Parlament. Legislativul ar putea profita de valul pro-grațiere pentru persoane precum Gică Popescu și Gigi Becali și ar putea adopta proiectul care în urmă cu nici trei luni era una dintre cauzele principale pentru „marțea neagră a Parlamentului”.

Cu Becali și Popescu printre beneficiari, Legea Amnistiei și Grațierii ar putea fi primită mult mai bine în spațiul public - salutată poate de o mare parte a populației - uitându-se și trecându-se astfel peste reacțiile negative pe care le-a stârnit acest proiect în rândul oamenilor la sfârșitul anului trecut.

Vezi și: Dosarul Transferurilor: Cât ar urma să stea efectiv închiși cei 8 “grei”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel