Efectul invers al plângerilor la DNA față de candidații la alegerile locale din București. Bogdan Chirieac, apel la legislația pe denunțul calomnios

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre plângerile penale depuse pe numele mai multor candidați la alegerile locale.

În urmă cu o zi a fost depusă o plângere in rem care-l vizează pe Cătălin Cîrstoiu, candidatul independent susținut de PSD și PNL la Primăria București. Se întâmplă după ce și pe numele lui Cristian Popescu Piedone a fost depusă o plângere penală. 

În acest context, analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat la Antena 3 CNN dacă există posibilitatea ca, în preajma alegerilor, procurorii să și reacționeze în urma acestor plângeri, iar calculele politicienilor să fie astfel ruinate.

"Nu pe baza acestor plângeri", a răspuns ferm Bogdan Chirieac.

Bogdan Chirieac: Brusc, e și o campanie electorală în domeniul plângerilor penale

"Dacă sunt fapte, sunt fapte mai de demult, bine așezate, scos dosarul din dosar și bubuit acum. Dar nu cred că se va schimba ceva deoarece o anchetă penală spectaculoasă împotriva unui candidat acum îl va victimiza pe respectivul candidat și îi mărește șansele. În plus, înțeleg că există în Codul Penal o prevedere vizavi de denunțul calomnios. Această prevedere, eu nu îmi aduc aminte să fi fost activată vreodată. Deci cu alte cuvinte, dacă spun minciuni la DNA despre dumneavoastră se anchetează și dacă nu e cazul răspund și eu, că așa ar fi normal, ca să mai tai din elanul celor care sunt obsedați de plângerile penale.

Nu se întâmplă lucrul acesta în România, probabil pentru a se încuraja în continuare delațiuni, dar probabil că într-o justiție normală, care în România nu există, dar poate că va fi vreodată și o justiție normală, această clauză trebuie activată. Brusc e și o campanie electorală în domeniul plângerilor penale, nu este în regulă. Sau are atâta capacitatea DNA-ul... precum în cazul doamnei Kovesi când i-a făcut plângere penală doamna Elena Udrea, în 24 de ore s-a închis plângerea, s-a dat la tăiat că nu era nimic adevărat. Poate că și DNA-ul ar trebui ia în seamă aceste plângeri tot așa", a declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel