EXCLUSIV  Efectul distrugător al lui Băsescu. Lider PNL, după excludere: Atunci mi-au spus că sunt nebun și fac jocurile PSD

Liberalul Vasile Băescu a anunțat, pe Facebook, că nu va mai candida la alegerile pentru PNL Sector 6 pentru că miercuri s-a votat excluderea sa. Politicianul a dezvăluit pentru dcnews.ro cum a primit vestea excluderii sale, dar și ce se întâmplă în PNL. 

Întrebat de ce a fost exclus din PNL, Vasile Băescu a răspuns, pentru dcnews.ro: "Nu știu. Am primit prin poștă electronică o decizie prin care am fost informat că în sedința din 3 august a Biroului Politic al PNL Sector 6 s-a votat excluderea mea. Nu există niciun articol din statut, niciun articol din regulamentul de aplicare a statutului care să stabileasca concret în ce condiții și potrivit căror proceduri poate fi exclus un membru al PNL. Lăsând la o parte faptul că este nulă de drept orice decizie de sancționare care nu prevede termenul de contestare și instanța partidului competenta cu soluționarea, iar eu trebuia să fiu invitat în sedința respectivă să îmi spun punctul de vedere. Faptul că președinte interimar al PNL Sector 6 este impus de la centru, dar în acest moment este demisionar în urma rezultatelor din 5 iunie din București, poate explica cumva disprețul față de reguli, statut, drepturi și democrație, în general!".

Efectul Băsescu în noul PNL

În anunțul pe care l-a făcut cu privire la excluderea sa din PNL, Vasile Băescu a scris că "băsiștii se tem de noi". Nu este primul politician care acuză PNL de 'băsism'. În acest context, politicianul a fost întrebat ce se întâmplă n PNL. 

"În PNL există o confruntare inegală între managementul de tip băsist al domnului Blaga și slăbiciunea, chiar lipsa de experiență a conducerii vechiului PNL de a face fata deficitului de democrație indus de Băsescu în tot ce a condus, inclusiv în practicile fostului PDL. Numirea lui Ioan Oltean cu două dosare penale, unul deja in instanță, în funcția de prim-vicepreședinte al PNL Bistrița, fără nicio reacție din partea conducerii fostului PNL spune totul!", a subliniat Vasile Băescu.

"Atunci mi-au spus că sunt nebun și fac jocurile PSD, acum când s-a adeverit ce-am spus atunci, noii "liberali" m-au dat afară!"

Politicianul a adăugat, întrebat dacă e acaparat marele PNL de vechiul PDL, că "Este vizibilă ofensiva PDL de a crea o superioritate numerică la nivelul funcțiilor care vor desemna candidații "cantitativ" și "calitativ" la viitorul congres unde se va alege conducerea partidului și care va pecetlui soarta partidului Brătienilor. De altfel am atras atenția încă din vara lui 2014, că intenția liderilor PDL este una singură: acapararea numerică a organizațiilor teritoriale și impunerea regimului dictatorial din PDL! Atunci mi-au spus că sunt nebun și fac jocurile PSD, acum când s-a adeverit ce-am spus atunci, noii "liberali" m-au dat afară! Decizia nr 11/19.05.2015 adoptată la Consiliul Național întrunit la Pitești, invocată în decizia de excludere a mea din partid, stipulează clar principiul "pumnului in gura", o meteahnă bolșevică a soldatului sovietic cu ceasul deșteptător agățat de gât, apăsând cu bocancul pe grumazul romanului!".

PNL, însetat de liberali

Cât despre varianta de a merge către alt partid, Vasile Băescu o exclude. 

"Nu iau în calcul să plec în niciun alt partid! M-am înscris în PNL din convingere, pentru istoria sa, care se confundă în totalitate cu perioada de făurire a României Regat și României Mari! Sunt un om liber, mă manifest ca atare și așa voi face mereu! Se pare că libertatea de exprimare, unul din principiile de bază ale LIBERALISMULUI a cam dispărut în noul partid înființat! Din păcate, Partidul Național Liberal prin noua conducere, componență și organizare a început să se "deliberalizeze", întinând astfel memoria înaintașilor întemeietori ai PNL și făuritori ai României Mari si Moderne! Partidul Național Liberal are nevoie mai mult ca oricând de LIBERALI!", a conchis liberalul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel