EXCLUSIV  Efectele listării la bursă. Ana Bobircă, concluzii la un an de la listarea Transport Trade Services: A crescut vizbilitatea companiei, a crescut încrederea

Efectele listării la bursă. Ana Bobircă, despre exeperiența Transport Trade Services: A crescut vizbilitatea companiei / Foto: Pixabay, de PIX1861
Efectele listării la bursă. Ana Bobircă, despre exeperiența Transport Trade Services: A crescut vizbilitatea companiei / Foto: Pixabay, de PIX1861

Ana Bobircă, membru CA, Transport Trade Services, a explicat cum a evoluat compania după ce a fost listată la bursă, în cadrul conferinţei "Cum poate deveni piaţa de capital din România motorul economiei", organizată de DC MEDIA GROUP. 

"Undeva pe 14 iunie anul trecut Transport Trade Services a fost admisă la cota bursei. Ce s-a adăugat în acest an și trei luni, dacă nu greșesc? Trei lucruri am izolat eu așa, semnificative pentru discuția de astăzi. Pe de o parte, dezvoltarea unui sistem de raportare, foarte eficient aș zice, și transparent. Apoi, un sistem de guvernanță care să corespundă unei societăți admise la tranzacționare pe piața reglementată și, cumva, împreună cu toate acestea și funcționând așa în corelație cu ele, o politică de comunicare susținută, structurată și aș zice chiar intensă. Aici trebuie să remarc rolul doamnei Șerban și al ARIR în încurajarea și menținerea nivelului acestei comunicări ai societății cu piața. 

Efectele listării la bursă

Care au fost efectele acestor trei dezvoltări ulterioare listării? Pe de o parte aș spune că sigur, a crescut vizibilitatea companiei, a scăzut costul obținerii in formațiilor despre TTS de către toți participanții la piață. În consecință, a crescut interesul analiștilor și a altor investitori, nu acționarii de la listare, ceea ce a făcut să crească acuratețea estimărilor în legătură cu societatea, s-a creat așa un fel de consens să zicem, între analiști și investitori.

Toate acestea au contribuit la o creștere a încrederii și au avut un impact asupra prețului companiei pe piață și asupra capitalizării acesteia, cel puțin. În consecință, iată cam acesta a fost pe termen chiar foarte scurt rolul important pe care piața de capital l-a jucat pentru compania TTS. Sigur că parcursul continuă. Ar mai fi câteva lucruri pe care le-am observat în acest an în special în legătură cu comunicarea. Despre comunicarea interinstituțională, sigur TTS a comunicat nu numai cu analiști și investitori, și acționari, și piață în general, a comunicat și cu instituțiile pieței de capital și cu presa, îndrăznesc să spun că foarte bine.

Rolul instituțiilor de capital

În ce privește instuțiile pieței de capital aș remarca o comunicare care a fost impecabilă. Aici rolul ASF, BVB și depozitarul central merită de asemenea remarcat. Au fost câteva, să zicem sincope, în activitatea legată de acțiuni societare ale TTS, un de intervenția acestor instituții menționate a fost oportună și în timp real, drept care suntem recunoscători. Asta arată iarăși evoluția pieței de capital și modul în care poate contribui la dezvoltarea economiei", a declarat Ana Bobircă.

Conferința: ”Cum poate deveni piața de capital din România motorul economiei”

Printre temele dezbătute în cadrul emisiunii transmite de DC News și DC News TV au fost dezbătute subiecte care să atigă problemele pieței de capital din România și să evidențieze soluții care pot transforma piața națională în una atractică pentru capitalul de investiții. O parte dintre temele dezbătute au fost?

Poate deveni piața de capital din România motorul economiei? Cum putem convinge autoritățile că Bursa de la București este o sursă reală de finanțare?Cum putem avea mai multe companii și investitori la bursă?

Cum se poate implica statul în avantajul său pentru a încuraja utilizarea mecanismelor bursiere?

Care sunt actorii care fac piața de capital să vibreze?

Birocrația la bursă, principala piedică: direcții de acțiune pentru reducerea acesteia

Scurtarea la jumătate a duratei operațiunilor de majorare de capital și a altor operațiuni corporative pentru companiile listate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel