Descoperă efectele incredibile ale căpșunilor pentru un ten strălucitor și cu mai puține riduri

Fotografie de la Jenna Hamra: Pexels
Fotografie de la Jenna Hamra: Pexels

Căpșunile, pe lângă faptul că sunt un fruct dietetic și de primăvară, sunt unul dintre principalii aliați pentru frumusețea fiecărei femei și pentru sănătatea organismului. Datorită prezenței vitaminei C și a antioxidanților, acestea sunt un adevărat remediu pentru epidermă, capabile să dea strălucire pielii prin contracararea semnelor de îmbătrânire.

Ingrediente active din căpșuni

Înainte de a enumera câteva rețete dermatologice de frumusețe pe bază de căpșuni, haideți să vedem substanțele conținute în masca DIY pe care o veți pregăti, responsabile de renașterea pielii conținute în fructul de primăvară prin excelență.

 Masca conține un amestec benefic de compuși naturali care vor oferi pielii un aspect mai fin și mai proaspăt:

  • acid citric: acid natural din fructe (conținut în citrice) cu efect de iluminare și exfoliere

  • acid lactic: reduce imperfecțiunile, netezește pielea aspră și combate manifestările excesive de sebum

  • miere: hidratează pielea în profunzime, combate formarea coșurilor și are importante proprietăți antibacteriene

Rețetă de mască cu căpșuni

Dacă nu vrei să apelezi la creme pe bază de căpșuni de pe piață, îți poți pregăti masca direct acasă: iată cum să faci măști de căpșuni!

În primul rând, rețineți că măștile de casă sunt simplu de preparat, rapide, ingredientele sunt ușor disponibile și au uneori rezultate excelente dacă nu chiar superioare produselor gata preparate, potrivit publicației Vivo di Benessere.

Pentru masca de căpșuni DIY veți avea nevoie de:

6 căpșuni, un borcan de iaurt simplu, suc de lămâie și o linguriță de miere 

Tăiați căpșunile și pasați-le  piure cu o furculiță. Se adaugă o lingură de iaurt (de preferat grecesc pentru că este mai compact și mai omogen) și o lingură de suc de lămâie proaspăt stors. În acest moment adăugați o lingură de miere în amestec și omogenizați totul.

Dacă masca este prea lichidă, adăugați 2 linguri de fulgi de ovăz (utile pentru uscarea excesului de sebum al pielii).

Mască de căpșuni pentru piele uscată

Amestecați 10 căpșuni mari și proaspete împreună cu 15 picături de tinctură de gălbenele, care pot fi achiziționate de la orice farmacie. Se aplică pe față timp de aproximativ 20 de minute și apoi se clătește cu apă călduță.

Mască contra ridurilor 

Amestecați pulpa de căpșuni cu o doză de miere sau smântână până obțineți o cremă. Aplicați timp de 20 de minute și apoi clătiți.

Mască pentru ten gras

Aduceți câteva căpșuni (pasați-le), smântână lichidă (1 lingură), 1 albuș de ou (bătut până se întărește), zeamă de lămâie (câteva picături). Amestecă toate ingredientele și aplică amestecul pe față și pe gât. Se lasă să acționeze pentru 20 de minute după care clătiți cu apă călduță.

Mască pentru puncte negre

Spălați 5 căpșuni, uscați-le și zdrobiți-le într-un castron cu o furculiță. Adăugați 1 linguriță de iaurt simplu și amestecați bine (eventual adăugați câteva picături de apă, dacă este prea groasă). 

Întindeți amestecul pe față prin frecare și lăsați-l să acționeze aproximativ un sfert de oră. Dacă pielea începe să ardă, reduceți timpul. Apoi spălați-vă fața cu apă rece și uscați ușor pielea cu un prosop.

Mască pentru pete de pe față

Ideală pentru față, decolteu și mâini, se face o dată pe zi dacă ai tenul gras și de două ori pe săptămână dacă este foarte uscat. Se amestecă sucul de la 1 căpșună proaspătă zdrobită, cu 2 lingurițe de iaurt natural integral, cu 2 picături de ulei esențial de tămâie și ½ linguriță de argilă cosmetică.

Apoi întindeți masca și lăsați-o să se odihnească timp de 20 de minute. Folosește o batistă sau un șervețel umed dar călduț, pentru a îndepărta cu ușurință masca și apoi aplicați o cremă hidratantă pe zona tratată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel