A fost realizat un studiu după ce a fost introdusă legea care interzice fumatul în spații închise. Studiul a avut ca scop verificarea impactului asupra barurilor, restaurantelor, cafenelelor, cluburilor a...
Au fost solicitate de la ANAF date fiscale care să permită emiterea unor concluzii pertinente pe acest subiect.
”Astfel, analizând informațiile extrase din decontul TVA 300 pentru companiile a căror activitate principală este cod CAEN 5610 – Restaurante și CAEN 5630 – Baruri și alte activități de servire a băuturilor, concluzia este că a existat o creștere a consumului în perioada care a urmat introducerii legii. În vederea obținerii unor date cât mai complete, la baza analizei au stat: - Date financiare comparative pentru o perioadă de 6 luni înainte de momentul intrării în vigoare a legii 15/2016 și 6 luni după intrarea în vigoare a legii - Date financiare comparative din perioade calendaristice identice dar din ani diferiți (6 luni din 2015, când legea nu exista și aceleași 6 luni din 2016 când legea era în vigoare) pentru a nu exista erori, având în vedere că se înregistrează o sezonalitate a consumului, cu vârfuri în lunile septembrie, decembrie, martie și iunie.” arată Inițiativa 2035 Fără Tutun, într-un comunicat de presă.
Potrivit sursei citate cifra de afaceri a barurilor a crescut în medie cu 5.1% la 6 luni după aplicarea legii 15/2016 comparativ cu cifrele înregistrate în ultimele 6 luni înainte de lege, cifra de afaceri a barurilor a crescut în medie cu 10.6% la 6 luni după aplicarea legii 15/2016, comparativ cu cea înregistrată în aceeași perioadă a anului trecut. Cifra de afaceri a restaurantelor a crescut în medie cu 19.8% la 6 luni după aplicarea legii 15/2016, comparativ cu cea înregistrată în ultimele 6 luni înainte de lege.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News