Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Efect NEBĂNUIT în pandemie pentru unii români. Surpriza de pe piața imobiliară

Mulți s-au mirat când au auzit că există persoane care au făcut economii în perioada de pandemie, cu atât mai mult cu cât auzim peste tot că va urma o criză economică de proporții.

Doar că efectele încă nu se resimt. Dovadă este ce s-a întâmplat într-un ansamblu rezidențial din București. Sunt persoane care au semnat antecontract pentru o garsonieră, dar pentru că a venit starea de urgență, au putut să strângă bani și și-au luat apartament.

”Da, perioada aceasta ne-a ajutat să strângem niște bani. În plus, noi ne făcusem calcule că blocul nostru va fi gata pe 1 martie, doar că lucrurile s-au decalat din cauza pandemiei și va fi gata undeva la început de septembrie. La momentul când am semnat antecontractul, aveam bani doar de o garsonieră, dar am reușit să strângem, între timp, pentru un apartament. Ne-am înțeles cu dezvoltatorul să renunțăm la garsonieră, deși semnasem antecontractul, și să luăm un apartament”, ne-a spus o persoană care a semnat pentru o locuință într-un bloc nou.

E nasol pentru cei care sperau să-și ia în vară un apartament profitând de pandemie. ”NU a renunțat nimeni!”

Unii așteaptă ca persoanele care deja au semnat un antecontract pentru o locuință să renunțe la el și să le preia ele dând un avans mai mic. Adică dacă X a dat avans, înainte de pandemie, 10.000 euro pentru un apartament gata în noiembrie 2020, iar acum nu mai poate lua credit pentru că fie a rămas fără job, fie i s-a mișcorat salariul, Y poate prelua antecontractul dând doar aproximativ 5000 euro, profitând practic de necazul omului. După cum puteți vedea, din contră! Unii au strâns bani în această perioadă și pot chiar să-și ia încă o cameră.

Mișcarea unor bănci

Unele bănci a crescut de la 15 la 35% avansul minim pentru creditele ipotecare standard.  Între timp, românii care voiau să achiziționeze o locuință anul acesta se întreabă dacă ar trebui să renunțe momentan la visul lor. Va pica piața imobiliară pe termen scurt?

Până acum nici prețurile nu au scăzut simțitor la ansamblurile rezidențiale care vor fi gata în curând. Cel mai probabil, efectele pandemiei nu se vor resimți acum, ci abia la anul, dovadă că analiștii ne sfătuiesc, dacă nu am contractat deja un apartament, să mai așteptăm.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel