Șefa Petrom, despre taxele guvernului Ponta

mariana gheorghe
mariana gheorghe

Mariana Gheorghe, CEO Petrom, spune că regimul fiscal din România trebuie să fie propice investițiilor, precizând că "acest semestru a arătat dimensiunea impactului creșterii taxării asupra rezultatelor noastre financiare".

"Toate taxele sunt critice, așa cum s-a văzut și în rezultatele aferente primului semestru, pentru profitabilitatea și capacitatea noastră investițională. Noi fără investiții nu putem continua activitatea, pentru că investițiile sunt esența businessului nostru. Pe de o parte, avem volumul de taxe obișnuit, adică cele legate de CAS, de impozitul pe profit, TVA și așa mai departe, unde există un dialog de piață, iar noi ne exprimăm părerea prin participarea la grupurile de business la care suntem membri. În aceste zile, volatilitatea sistemului fiscal românesc este mare, așa că vom continua să exprimăm păreri în cadrul acestor foruri", a declarat Mariana Gheorghe într-un interviu pentru Agerpres.

La nivel declarativ, autoritățile vor mai multe investiții

Ea a arătat că foarte importantă pentru companie este disponibilitatea de cash-flow pentru investiții.

"Acesta este dialogul pe care îl avem cu autoritățile și de aceea nici nu am vrut să spun că discutăm pe tema unei taxe sau a alteia. Acest semestru a arătat dimensiunea impactului creșterii taxării asupra rezultatelor noastre financiare. Este adevărat că nu s-a văzut impactul asupra componentei a doua, respectiv capacitatea noastră investițională, pentru că noi ne așteptăm în continuare ca sistemul fiscal din România să fie propice investițiilor, la fel și cel de reglementare. Aceasta deoarece declarațiile publice merg în acest sens, că autoritățile își doresc mai multe investiții", a spus CEO-ul Petrom.

Direcția noastră este de a investi

Mariana Gheorghe precizează că o companie se poate acomoda oricăui regim fiscal, cu urmările pe care acest lucru în presupune.

"În primul semestru, investițiile noastre au fost mai mari decât tot profitul operațional. Deci este clar că direcția noastră este de a investi și de a crea valoarea adăugată în economia românească, de aceea luăm în serios declarațiile autorităților, pentru că ele reflectă o realitate de business, și anume faptul că acest regim de taxare trebuie să țină seama de impactul asupra capacității investiționale ale companiilor. Noi putem să ne ajustăm, bineînțeles. Orice fel de companie privată se va ajusta la orice regim fiscal care există, dar în final această ajustare în jos a volumului de investiții va avea impact nu numai asupra strategiei noastre și asupra rezultatelor noastre, dar și asupra generării de valoare adăugată în economie, fie prin locuri de muncă, fie prin venituri la buget, fie prin celelalte contribuții la Produsul Intern Brut. Toate acestea sunt efecte normale ale investițiilor, mai ales la nivelul la care le facem noi", a mai declarat Mariana Gheorghe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel