Șefa ÎCCJ: Noi avem o problemă cu valorile morale

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a susţinut, referindu-se la adoptarea de către Guvern a OUG de modificare a Codurilor penale, că poporul român are ''o problemă cu valorile morale'

'Cred că noi, ca popor, avem o problemă cu valorile morale şi cred că ar trebui să ne gândim foarte serios spre ceea ce vrem să ne îndreptăm', a spus Cristina Tarcea, la intrarea în sediul CSM. 

[citeste si]

Ea a precizat că va face o statistică a dosarelor aflate pe rolul ÎCCJ care vor fi afectate de actul normativ adoptat de Guvern.

'Trebuie să văd cu atenţie care este noua formă a ordonanţei, când am să mă întorc la Curte am să încerc să fac o statistică a dosarelor aflate pe rol, a obiectului lor şi, în funcţie de asta, vom stabili şi impactul', a arătat Cristina Tarcea. Totodată, ea este de părere că pentru Guvern nu a contat niciodată punctul de vedere al CSM. 'A fost trimisă CSM o solicitare prin care se cerea avizul, dar fără a se menţiona că va avea loc o şedinţă de Guvern aseară sau în dimineaţa asta. (...) N-a contat niciodată punctul de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii, lucru care cred că ar trebui să se schimbe, pentru că, dacă se doreşte o consultare reală, în primul rând, un punct de vedere avizat nu-l pot da decât specialiştii', a mai spus Tarcea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel