EXCLUSIV  Educație pentru mediu. Se dau bani de la AFM pentru ONG-uri, până la 1 milion de lei pentru 12 luni. Înscrierea e deschisă

foto freepik
foto freepik

AFM dă 1 milion de lei pentru un singur ONG, pe o perioadă de 12 luni. Înscrierea e încă deschisă. 

Există un program de educație și conștientizare privind protecția mediului, desfășurat de Administrația Fondului pentru Mediu. ”Totul pleacă de la educație” spune Laurențiu Neculaescu, președintele AFM. Suma alocată este de 150 de milioane de lei. Programul de conștientizare vizează, în primul rând, copiii.

”Generația noastră... poate... suntem un pic stricați, mai greu ne mai reparăm, dar dacă-l învățăm pe copil și-l educăm de mic să aibă grijă de mediul înconjurător și de natură, altfel va acționa când va fi mai mare. Finanțăm ONG-uri, în parteneriat cu Unități Administrativ Teritoriale sau cu școlile de stat din România, pentru a face această conștientizare de mediu timp de 12 luni. O pot face prin workshop-uri, tabere, orice activitate cu legătură cu natura și cu mediul înconjurător. Sesiunea a fost deschisă în 3 aprilie și se închide în 3 mai. Grupul țintă am solicitat ca minimum 70% să fie copii între 6 și 18 ani, restul pot fi adulți, seniori. Un lucru foarte important de știut este că se pot achiziționa tot felul de materiale, inclusiv didactice, dacă se optează pentru organizarea de tabere, saci de dormit, corturi, iar, după cele 12 luni, toate aceste obiecte vor fi donate către școală, ca să beneficieze și generațiile următoare de aceste materiale. O aplicație este de 500.000 de lei (100.000 de euro). Un ONG poate face două aplicații în cadrul acestei sesiuni, cu doi parteneri diferiți. Au o listă cu categoriile eligibile și optează pentru fiecare activitate, care are un anumit punctaj. Nu este un program pe principiul ”primul venit, primul servit”. Este un program competitiv, de aceea a fost deschis pentru 30 de zile. La sfârșit analizăm și facem scor. Cele mai bune punctaje primesc finanțare” a explicat Laurențiu Neculaescu. 

Până la această oră, sunt 121 de aplicații depuse, fiind loc și de alte proiecte până la termenul limită de 3 mai. 

Vezi mai mult în video: 

foto Freepik" target="_blank" rel="noopener">freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel