Eduard Hellvig, director SRI propus. Radu Tudor: Fără PSD, nu poate deveni director al SRI

Radu Tudor
Radu Tudor

Jurnalistul Radu Tudor a vorbit, joi seară, la Antena 3, despre propunerea președintelui Klaus Iohannis pentru conducerea SRI în persoana lui Eduard Hellvig. 

"Cu siguranță, Klaus Iohannis l-a avut în vedere pe Eduard Hellvig pentru proiectele de securitate națională încă de la începutul mandatului său. A existat o discuție inițială pentru ca Eduard Hellvig să fie consilierul pe probleme de securitate națională al președintelui, la momentul respectiv, în luna decembrie, nu au găsit o cale de comunicare, cu atât mai mult cu cât la vremea respectivă Eduard Hellvig nu primise verdictul definitiv de nevinovăție de la ÎCCJ în procesul cu ANI. Între timp, Eduard Hellvig a câștigat procesul la Înalta Curte, a rămas persoana eligibilă numărul unu în poziția de director al SRI, a existat o discuție între ei și mi-a plăcut formularea lui Klaus Iohannis că Eduard Hellvig trebuie să aducă liniștea și calmul SRI. Înseamnă că până acum nu a prea fost liniște și calm. Eduard Hellvig genul de persoană care nu a stârnit foarte multe pasiuni, care a jucat un rol fundamental la vârful USL și care nu este respins a priori de PSD, cel fără de care Eduard Hellvig nu poate deveni director SRI pentru că are nevoie de votul majorității în Parlament", a comentat jurnalistul Radu Tudor, la Antena 3. 

Cine este Eduard Hellvig, propunerea lui Klaus Iohannis pentru șefia SRI

Președintele Klaus Iohannis a precizat că s-a consultat, în cursul zilei de joi, cu reprezentanți ai partidelor parlamentare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel