Eduard Hellvig: Bugetele CNI şi ANL nu vor mai fi la dispoziţia şefilor lor

eduard_hellvig
eduard_hellvig

Bugetele Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) şi a Agenţiei Naţionale a Locuinţelor (ANL) se vor realiza prin HG şi nu vor mai fi la dispoziţia şefilor lor, a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Cluj, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig.

”'În discuţiile pe care le-am avut cu ministrul de finanţe, prin ordonanţă de urgenţă care se va da săptămâna viitoare, privind gestionarea resurselor financiare, am solicitat ca bugetele Companiei Naţionale de Investiţii şi Agenţiei Naţionale a Locuinţelor să se realizeze prin hotărâre de guvern şi să nu fie la îndemâna celui care conduce acea instituţie”, a declarat Eduard Hellvig, ministrul Dezvoltării, precizând că măsura va fi luată pentru că ”resursa bugetară trebuie previzionată şi controlată”, informează Agerpres.

Referitor la anumite proiecte care nu-şi dovedesc eficienţa, Eduard Hellvig a afirmat că ele nu vor mai fi prioritare, întrucât, fără a face politizare, are ”responsabilitate faţă de resursa financiară a ministerului”.

”Anumite proiecte care n-au justificare din punct de vedere al eficienţei - economice, crearea de locuri de muncă - nu vor fi prioritare. Nu cred că e prioritar să facem o sală de sport într-o localitate în care sunt 10 elevi, numai pentru simplul motiv că aparţin unui partid. Nu fac politizare, dar am responsabilitate faţă de resursa financiară a ministerului”, a subliniat Eduard Hellvig.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel