Urmărește emisiunea live


Editorial în New Yorker despre Halep: Mintea ei poate fi o capcană

Finala feminină de la Roland Garros 2017 stârneşte, în continuare, reacţii în presa internaţională.

Un editorial legat de finală şi de realităţile din jocul celor două protagoniste a apărut în New Yorker şi poartă semnătura celebrei Louisa Thomas.

„A învins cea fără frică" este titlul editorialului. Despre Simona Halep a spus că „e cea mai cerebrală jucătoare din circuit". „După părerea mea e un geometru, cea mai abilă persoană în a-şi construi punctele. Variază ritmul, cadenţa, plasamentul, tiparul şi viteza. Îşi pune adversarele sub presiune cu adâncimea şi greutatea loviturilor sale şi vede unghiuri câştigătoare acolo unde mulţi ar crede că e un punct deja pierdut. Pe zgură, unde forţa multor jucătoare e frânată, e în mod special eficientă. Rapiditatea ei şi jocul de picioare sunt fără egal. În lumea tenisului sunt multe jucătoare care se mişcă bine. Ea e cea mai bună", scrie Louisa Thomas.

„Dar mintea ei poate fi o capcană. De-a lungul carierei a avut, nu arareori, atacuri de lipsă de încredere în sine. Picioarele i s-au împleticit, serviciul i-a dispărut. Terenul a încetat să-i mai fie un aliat. A început să piardă şi să se simtă pierdută. În ultimul an şi jumătate a început să lucreze la acest lucru fără odihnă. (...) Şi-a îmbunătăţit tactica, învăţând să-şi diversifice opţiunile. Şi-a îmbunătăţit lovitura de dreapta şi serviciul. Şi a mai lucrat cu antrenorul ei, Darren Cahill, la rezolvarea propriilor probleme în loc să se sprijine doar pe ajutorul lui. (...) Halep s-a maturizat. Dar, până la urmă, n-a fost de ajuns. (...) Halep pare să joace pentru ceva mai mult decât pentru un titlu major sau pentru numărul 1 mondial. Întotdeauna pare să joace pentru ceva mai profund", se arată în editorialul semnat de Louisa Thomas.

Jelena Ostapenko a câştigat turneul de la Roland Garros, după ce s-a impus, scor 4-6, 6-4, 6-3 în faţa Simonei Halep.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel