Ședință Guvern. Viorica Dăncilă: Sunt în curs 55 de acţiuni cu risc de infringement

Rodica Mitu / 31 ian 2018 / 11:56 Salveaza PDF Comentarii

Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, în prima ședință de Guvern, că în prezent sunt în curs 55 de acţiuni cu risc de infringement împotriva României.

'Vom avea astăzi o notă privind stadiul acţiunilor în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor declanşate de către Comisia Europeană împotriva României. În prezent, sunt în curs 55 de acţiuni cu risc de infringement', a declarat Dăncilă, miercuri, 31 ianuarie, la începutul şedinţei de Guvern.

De asemenea, a precizat că, în fiecare lună, va fi făcută o evaluare pentru a fi dispuse măsurile care ţin de Guvern.

'Lunar vom avea o astfel de evaluare, astfel încât toate aceste măsuri, care ţin de Guvernul României, să poată să fie rezolvate într-un termen cât mai scurt. O parte dintre acestea vor trebui însă soluţionate de Parlamentul României', a arătat Dăncilă.

Totodată, şefa Guvernului a amintit că marţi a avut 'o întâlnire extrem de bună' cu comisarul european Corina Creţu. 'Insist să creştem dimensiunea europeană a guvernării noastre şi să încercăm să folosim la maximum oportunităţile pe care le avem', a mai afirmat Dăncilă.  

[citeste si] 

Ordonanță de urgență

Viorica Dăncilă a anunţat că va fi adoptată, miercuri, o ordonanţă de urgenţă privind aprobarea unor măsuri de reorganizare a Guvernului. 'Vom aproba ordonanţa de urgenţă privind aprobarea unor măsuri de reorganizare a Guvernului, în urma deciziei Parlamentului', a declarat Dăncilă la începutul şedinţei Executivului.  

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25