Ședință CSM, Iohannis prezent. Chirieac: A căzut sub sistem

Analistul Bogdan Chirieac a vorbit despre vizita și discursul președintelui la Consiliul Superior al Magistraturii care își alege azi conducerea. 

”Îmi e teamă că președintele nu va avea un discurs la CSM așa cum a avut discursul memorabil de acum 2 ani când a arătat că Justiția este o putere care s-a așezat peste celelalte două puteri ale statului de drept și promitea schimbări fundamentale. Din nefericire, domnul Iohannis a căzut sub sistem în acest moment.

Fostul CSM este o pată neagră pe obrazul societății românești. Să nu uităm că e CSM-ul rușinii care nu s-a întrunit în 2012 la suspendarea președintelui, cu doi distinși judecători revocați de colegii lor și care au fost puși la loc de CCR. E un CSM cu o încărcătură înspăimântătoare în spate care a eșuat în a apăra independența justiției. CSM-ul, probabil, va trebui modificat și restructurat” a spus Bogdan Chirieac la România TV.

Analistul a subliniat discursul președintelui ca fiind unul ”politic fără legătură, aproape, cu situația grea a justiției și a societății românești, fără o analiză reală a situație din România în acest moment prin prisma justiției, o situație extrem de dificilă. Cea mai dificilă din UE în acest moment. 

Discursul s-a încheiat cu această opinie politică a domnului președinte, că dacă s-ar da o aministie și o grațiere, acest lucru ar însemna finalul statului de drept în România. Care stat de drept? Există stat de drept în România?”, a concluzionat Bogdan Chirieac.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel