Ședință CSAT, vineri, la Cotroceni. Subiecte majore pe ordinea de zi

Vineri, 27 mai, începând cu ora 11.00, la Palatul Cotroceni, va avea loc şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de către președintele Klaus Iohannis, informează Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului citat, în cadrul ședinței de vineri a CSAT vor fi abordate mai multe subiecte, precum strategia militară a României, programul privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei României până în anul 2026 şi în perspectivă, dar și stadiul îndeplinirii obiectivelor şi priorităţilor Ministerului Apărării Naţionale, stabilite prin Directiva de planificare a apărării, în anul 2015.

Forţele Armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2017, mandatul României la Summitul NATO 2016 de la Varşovia, stadiul şi evoluţia Proiectului Unităţile 3 şi 4 de la CNE Cernavodă, dar și activitatea desfăşurată de către Serviciul Român de Informaţii în anul 2015 şi principalele obiective pentru anul 2016, sunt, de asemenea, incluse pe ordine de zi a ședinței CSAT de vineri.

Tot în CSAT va fi dezbătută și situaţia actuală a sistemului de sănătate publică. Infecţiile intraspitaliceşti ca vulnerabilitate a sectorului medical cu impact asupra securităţii naţionale

"În cadrul şedinţei vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională", conchide comunicatul citat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel