EXCLUSIV  Ed Royce, președintele Comitetului de Afaceri Externe al Camerei Reprezentanților, în România

Președintele Comitetului de Afaceri Externe al Camerei Reprezentanților, congresmanul Ed Royce, soseşte sâmbătă 12 august la București. 

Înaltul demnitar american este un lider al luptei globale în favoarea respectării drepturilor omului, a alegerilor libere și corecte și a soluțiilor pentru promovarea securității și a creșterii economice. Ed Royce, republican, este foarte bun prieten cu președintele american Donald Trump.
 
Vizita președintelui Royce la București are câteva caracteristici inedite. În primul rând, vine în perioada în care guvernul socialist al premierului Tudose a închis practic România cu a 5-a sau a 6-a minivacanță de anul acesta. Faptul este cunoscut de ambasada americană, ceea ce înseamnă că Ed Royce urmează să aibă întâlniri în special cu reprezentanți americani în misiune la București sau în Europa.
 
De altfel, șefii adjuncți ai FBI și CIA pentru Europa urmează să aterizeze la București în următoarele 24-48 de ore. Excelenţa sa ambasadorul Hans Klemm va fi cel care îl va întâmpina pe președintele Ed Royce. Informațiile în legătură cu această vizită sunt doar ... zvonurile. Astfel, se vorbește despre eventuale întâlniri cu președintele Iohannis și chiar cu șefi ai diverselor Parchete din țara noastră.
 
Vizita ar putea fi deosebit de importantă, fiindcă misiunea președintelui Comitetului de Afaceri Externe al Congresului în România ar putea conduce la schimbări de abordare și chiar de persoane din partea partenerului strategic al României, Statele Unite ale Americii.
 
Dragnea, întâlnire cu Royce în ianuarie 

Liviu Dragnea,  președintele Camerei Deputaților, s-a întâlnit cu Ed Royce cu ocazia evenimentelor care au avut  loc înainte de învestirea în funcție a președintelui Donald Trump.

"A fost o discuție agreabilă despre relațiile româno-americane. Domnul Royce a subliniat seriozitatea României confirmată de-a lungul timpului în mai multe momente dificile. 
I-am transmis la rândul meu atașamentul României față de parteneriatul strategic cu SUA, precum și angajamentul guvernului de la București de a dezvolta relațiile politice și economice dintre cele două țări. L-am asigurat totodată pe domnul Royce că va fi în continuare un pilon de încredere al relațiilor transatlantice," a scris Liviu Dragnea pe contul său de socializare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel