Economistul şef al BNR cere amânarea creşterii pensiilor

valentin lazea
valentin lazea

Economistul şef al BNR, Valentin Lazea, a cerut prorogarea creşterii pensiilor cu 40 la sută pentru 2021, în cadrul unei declaraţii susţinute la prima ediţie a Forumului Naţional de Drept Bancar. 

Valentin Lazea spune că România are nevoie de investiţii sustenabile pe termen lung pentru ca bugetul să crească în mod natural, nu artificial. Economistul şef al BNR pune în balanţă dorinţa de creştere a veniturilor conform legii cu nevoia de investiţii pe termen lung, potrivit Antena 3.

Astfel, acesta a propus prorogarea creşterii pensiilor cu 40 la sută pentru încă un an. În 2020 ar trebui să crească punctul de pensie la 1775 lei la 1 septembrie. 

Amânarea majorării pensiilor ar putea duce la reducerea deficitului bugetar. 

"Se poate face o creştere de câteva procente, care oricum va duce la creşterea deficitului peste 3 la sută şi va fi finanţată din bani pe care statul nu îi are, dar doar cu foarte puţin. Dacă nu se face nimic şi se merge înainte aşa cum este în lege, vor fi mai întâi costuri economice, iar ulterior se vor transforma în costuri politice", a declarat Valentin Lazea. 

Orban promite creşterea pensiilor 

Premierul Ludovic Orban a anunţat, însă, în urmă cu puţin timp, că se va respecta calendarul creşterilor de pensii, conform legii. 

Puteţi citi AICI ce a spus Orban despre creşterea pensiilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel