Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Economistul Câciu: ANUL când își va reveni economia României după nebunia din pandemie

Economistul Adrian Câciu a preconizat când își va reveni economia României și care au fost factorii care au determinat o prăbușire, EXCLUSIV pentru DC NEWS.

„Închiderea economiei din România ne costă ca, în 2022, să avem aceeași valoare a PIB-ului ca în 2019. Această criză ne-a întors cu 3 ani de zile: două luni de închidere a economiei și restul de luni în care măsurile nu au fost unele stimulatoare. La acestea adaug șocul extern, pentru că am recesiunea europeană”, a explicat economistul.

„Observați că suntem aproape de luna octombrie, planul Next Generation EU nu e încă adoptat, țările s-au descurcat cum au putut, prin supraîndatorare. Să nu uităm că totuși economia europeană este o economie supraîndatorată. Am discutat ultima dată de cum a fost evoluția datoriilor suverane, am spus că Europa în loc să-și scadă datoria, și-a multiplicat-o”, a argumentat Câciu.

„Acum, în context de criză, Banca Centrală Europeană și Comisia Europeană nedând bani direct către state, datoria suverană a crescut. O să ne trezim cu Italia care ajunge la 160% datorie. Ce se întâmplă? Toate aceste elemente vor crea o nouă presiune recesionistă pe România. Este șoc comercial, încep să scadă comenzile, cererea de forță de muncă din România. Când se întorc iarăși românii în țară, sper să nu mai fie ca în acest an. Un milion de oameni, era o șansă istorică să-i ai în casă și să îi pui la treabă”, a conchis analistul Adrian Câciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel