Economiştii, AVERTISMENT. Adrian Câciu dă cărţile pe faţă. "Ne-am întors în 2010. Voi? Voi nu contaţi!"

Economistul Adrian Câciu trage un semnal de alarmă cu privire la viitoarea criză financiară şi afirmă că România s-a întors în 2010. 

"Din păcate sunt trist! Mai mult decât trist, sunt îngrijorat. Au făcut praf bugetul, iar spațiul fiscal este la - 9% din PIB pentru anul viitor. Asta înseamnă că fiecare dintre voi va plăti 5.300 lei din buzunar pentru a susține acest deficit în anul 2021. Asta după ce aţi plătit 5.000 de lei în anul 2020.

Iar instituțiile aşa zis independente care ar trebui să vegheze la diminuarea dezechilibrelor structurale încurajează acest lucru și aplaudă. Ne-am întors în 2010. O gașcă instaurează austeritatea pe cale de consecință doar pentru a-și păstra privilegiile.

Să rămână scris: când anunţi un deficit de 3,6% la început de an, dar nu prinzi cheltuieli decât pentru 10 luni pentru multe din destinaţiile de cheltuieli, ascunzând astfel 2% din PIB, este sau nu falsificare de date bugetare? Am spus-o atunci, se relevă acum aşa cum s-a relevat şi în august. Doar dacă mă refer la subvenţiile pentru agricultură şi e de ajuns.

Dezamăgirea mea se refera la instituții, că nu aveam aşteptări de la ministrul finanţelor. Acele instituții care ar fi trebuit să tragă un semnal de alarmă. Acum înțeleg că totul e perfect din punctul de vedere al acestor instituții.

Voi? Voi nu contați pentru ei. Sărăcia voastră este bunăstarea lor. Ca să știți ce votați pe 6 decembrie", a scris Adrian Câciu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel