Economie România. BERD: România, la nivelul creșterii de dinaintea crizei economice(presa internațională)

Bogdan Bolojan / 07 noi 2017 / 16:38 Salveaza PDF Comentarii
Codul Economic
Codul Economic

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a reviziuit  previziunile de creștere pentru 37 de țări în care operează, menționând că îmbunătățirea exporturilor, o revigorare a investițiilor și prețurile  materiilor prime au susținut o creștere generală.

BERD spune că o creștere mai rapidă în Europa de Vest a ajutat țările care colaborează cu Banca pentru Dezvoltare din Europa Centrală și de Est spre o extindere a creșterii economice de 4% în acest an, adăugând că România - ca și Turcia - este acum înapoi la rata de creștere de dinainte de criza economică, relatează Reuters

Turcia și Polonia, care au devenit două dintre cele mai mari piețe ale BERD după încetarea acrodărrii împrumuturilor în Rusia în 2014, ca răspuns la criza din Ucraina, sunt considerate printre cele mai mari motoare ale creșterii economice.

BERD consideră acum că Turcia va crește cu 5,1% în acest an și cu 3,5% în 2018. Proiecția din acest an este aproape dublă față de prognoza din luna mai, care a fost redusă după sporirea puterilor președintelui turc Tayyip Erdogan.

În același timp, expansiunea Poloniei este așteptată să atingă 4%, ca urmare a unei stimulări fiscale acolo.

[citeste si]

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27