Economic Intelligence Unit: Economia României va scădea cu 1,2% în 2010

Bani România
Bani România

Economia României se va confrunta cu o scădere de 1,2% în 2010, pe fondul măsurilor severe de austeritate, care ar putea duce la instabilitate economică, se arată într-un raport al Economist Intelligence Unit (EIU) privind perspectivele economice globale.

"România se confruntă cu măsuri dure de austeritate, iar economia se va contracta cu 1,2% în acest an, înainte de a reveni pe creştere în 2011. Rezistenţa la reducerile de cheltuieli ar putea duce la instabilitate politică", se arată în raportul EIU, citat de Mediafax. Într-un raport din iulie, EIU indica pentru România o contracţie economică cu 0,6% în acest an şi o creştere de 0,8% a PIB în 2011.

În cazul Bulgariei, Produsul Intern Brut (PIB) ar urma să coboare cu 0,1% în acest an. Capacitatea statului de a răspunde crizei este limitată de ancorarea monedei naţionale, leva, de euro şi de nevoia de a menţine o politică fiscală restrictivă.

Europa Centrală şi de Est, regiune formată din Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia şi Slovenia, va înregistra o creştere economică de 1,6% în acest an, după o scădere de 2,4% în 2009. Anul viitor, PIB va creşte, probabil, cu 3%.

EIU apreciază că Europa de Est a început să-şi revină, chiar dacă va consemna performanţe economice mai slabe decât alte regiuni cu economie emergentă în 2010.

La nivel mondial, EIU estimează un avans economic de 4,4% pentru 2010 şi de 3,6% pentru 2011.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel