Economia Ucrainei, în colaps. Investitorii se RETRAG în masă

bani_arsi_flacari__86901200
bani_arsi_flacari__86901200

Investitorii se retrag în masă din Ucraina din cauza violențelor dintre protestatari și forțele de ordine. 

Deși Rusia a dat Ucrainei, marți, două miliarde de dolari, din împrumutul de 15 miliarde convenit în decembrie, efectele au fost minime pe piețele financiare. Costurile de finanțare au crescut ușor, timp de numai o oră. Din cauza escaladării violențelor din Kiev, costurile de finanțare sunt aproape de maxime record, notează Bloomberg.

"Banii din Rusia nu reprezintă o soluţie. Situaţia a scăpat de sub control. Mă tem că va fi mai multă vărsare de sânge", a declarat, pentru Bloomberg, Dmitri Barinov, manager la fondul Union Investment Privatfonds din Frankfurt, cu active de 2,5 miliarde de dolari. Barinov s-a retras din Ucraina în 28 ianuarie, după ce agenţia Standard & Poor's a retrogradat, în 28 ianuarie, ratingul ţării la nivelul "CCC+".

Grivna s-a prăbuşit cu peste 7% de la începutul lui 2014, la minimul ultimilor cinci ani, în pofida finanţării primite de stat de la Rusia. Rezervele băncii centrale au atins cel mai redus nivel din ultimii opt ani. Autorităţle au introdus recent restricţii asupra tranzacţiilor financiare cu valută, pentru a frâna retragerile de capital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel